iPhone'un Facebook'a 3D Fotoğraf Yükleme Özelliği, Masaüstünden Nasıl Kullanılır?

4
2
1
0
0
Facebook’ta 3 boyutlu fotoğraf paylaşmak istiyorsunuz ama iPhone’unuz mu yok? Sorun değil, onun da yöntemi var.

Bundan altı ay önce Facebook, iPhone’ların derinlik kameralarını kullanarak çekilen ve 3 boyutlu perspektife sahip görsellerin paylaşılabilmesini sağlayan bir yeniliği kullanıcılarına sunmuştu. Android kullanıcıları veya bilgisayar kullanan kişiler ise bu şansa sahip değildi. Artık herkes Facebook’a 3 boyutlu görsel yükleyebiliyor.

Facebook’a 3 Boyutlu Görsel, Tarayıcıdan Nasıl Yüklenir?

Tarayıcıdan Facebook’a 3 boyutlu görsel yüklemek, Facebook’un iOS uygulamasıyla aynı işlemi gerçekleştirmekten daha karmaşık. Öte yandan derinlik ekleme ve efekt koyma gibi ekstra özelliklere sahip.

3D fotoğraf yüklemek için görsel dosyası ve derinlik haritası yüklemeniz gerekiyor. Derinlik haritası, gri ölçekli görsele benziyor. Daha arkadaki cisimler daha koyu renkli olarak yer alan bu ilişkili derinlik haritası, 3 boyutlu görüntüyü sağlıyor. Burada, derinlik haritası ile orijinal görselin isimlendirmeleri önemli. Örnek olarak, paylaşacağımız görselin adı Webtekno.jpeg olsun. Derinlik haritasının adı da Webtekno_depth.jpeg olmalı. Yani resmin ismi ile derinlik haritasının ismi aynı olacak ancak haritada ‘_depth’ ifadesi eklenecek.

Daha sonra iki görsel birlikte tek bir gönderide yüklenmeli ve normal bir resim gibi paylaşılmalı. Facebook, haritayı algılayıp sizin için ikisini birleştiriyor.

Gelelim yazının başından beri herkesin aklındaki “İyi de derinlik haritası nasıl çıkartılıyor?” sorusunun cevabına. Bunun için birkaç yöntem var. Bu yöntemler, görselde derinlik bilgisi olup olmadığına göre değişiyor.

Haritayı elle çıkartmak, online bir araç yardımıyla elde etmek mümkün ama en kolayı, uyumlu bir telefonla çekmek. Bilgilere sahip olan bir görüntüye sahipseniz, kullanabileceğiniz iki yöntem var. Bunlardan ilki, Depthy adlı site. Diğer alternatif ise ExifTool. Telefonunuza göre uygun kullanım için ExifTool forumunu kullanabilirsiniz.

Android Kullanıcıları Ne Yapsın?

Bütün bu işlemler size çok uzun gibi geliyorsa sabredin. Facebook, özelliği önümüzdeki aylarda Android cihazlara da ekleyecek. İlk olarak Samsung cihazlar bu özelliğe kavuşacak, daha sonra da diğer telefonlardan 3 boyutlu paylaşım yapmak mümkün olacak. Android kullanıcıları o zaman tek dokunuşla üç boyutlu fotoğraf paylaşma şansına kavuşacaklar.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/paulmonckton/2019/04/19/how-to-post-facebook-3d-photos-without-an-iphone/#6326274c40d0
4
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
2
1
0
0