Iron Man, Mark Zuckerberg'in Yapay Zekalı Asistanını Seslendirecek!

0
0
0
0
0
Mark Zuckerberg, gerçek hayatın Iron Man'i olma konusunda önemli bir adım atıyor gibi.

Teknoloji sektörünün Elon Musk ile birlikte altın çocuklarından biri olan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, bu senenin başında evi için özel bir yapay zekalı asistan kodlamak istediğini açıklamıştı.

‘Kontrol her şeydir’ diyerek evindeki birçok eşyayı kontrol etmeyi hedefleyen Zuckerberg, vereceği sesli komutlar sayesinde evdeki ısıtma sistemini, buzdolabını, televizyonu, müzik sistemini, kısacası elektronik olan tüm eşyaları kontrol edebilecek, üstelik sadece bununla kalmayarak evine ziyarette bulunacak kişilerin yüz görüntülerini analiz edip kendisine rapor sunabilecek bir asistan istediğini dile getirmişti.

Bu konuyla ilgili dün kendi Facebook hesabından bir açıklama yapan Zuckerberg, ''Yapay zekalı JARVIS sistemime bir ses verme vaktim geldi. Acaba kimden rica etsem?'' şeklinde bir soru yöneltti (JARVIS; Iron Man'in yapay zekalı asistanı).

Zuckerberg'e pek çok yaratıcı tavsiye geldi. Bu tavsiyeler arasında ise hali hazırda JARVIS'i seslendiren Paul Bettany ve Marvel'ın beyaz perdedeki yeni süper kahramanı Doctor Strange'i canlandıran Benedit Cumberbatch vardı. Ancak asıl bombayı, Iron Man rolü ile özdeşleşmiş Robert Downey JR patlattı.

Zuckerberg'in durumuna yorum yapan Robert Downey JR, ''parayı Bettany alır ve Cumberbatch'in seçtiği bir yere bağışlarsa anında bu işi yaparım'' ifadesini kullandı. Zuckberg de RDJ'in bu teklifini kabul etti.

Evet, artık resmi olarak şunu diyebiliriz ki; Zuckerberg'in özel yapay zekalı asistanı, Iron Man'in sesine sahip olacak. Bizler için bir umut ise Facebook'un tıpkı Siri ya da Google Asistan gibi herkesin kullanabileceği bir yapay zekalı asistanı kullanıma sunması (tabi RDJ seslendirmesi ile).

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0