İş Mülakatlarında Sorulan Birbirinden Tuhaf ve Alakasız Sorular

39
19
14
4
3
Hepimiz, bugüne kadar birçok ilginç soruyla karşılaşmışızdır. Peki ya böylesi ilginç ve halihazırdaki konu ile herhangi bir ilgisi bulunmayan sorulara, iş mülakatları esnasında maruz kalırsanız ne olur?

Evet, iş mülakatları uygun adayı bulma adına bir zorunluluktur belki ama aşağıdaki sorular ne ölçüde gereklidir, orası tartışılır. İşte tecrübe paylaşım sitesi Quora'dan sizin için seçtiklerimiz...

Bir cesedi nasıl saklarsınız?

Adam Newman’a mülakatta, “Bir cesedi nasıl saklarsınız?”, “Görme engelli bir insan için nasıl baharat rafı yaparsınız?” ve “South Park dizisinin en sevdiğiniz bölümü hangisi?” gibi sorular sorulmuş. Hepsi de aynı mülakat esnasında.

Dünyaya hangi sebze olarak gelmeyi isterdiniz?

Bilgisayar oyunları sektöründe yöneticilik yapan Keith Boesky, mülakat sırasında şöyle bir soruyla karşılaşıyor: “Dünyaya sebze olarak gelseydiniz, hangi sebze olmak isterdiniz?"

Moda hakkındaki fikirlerinizi alalım?

Bilgisayar programcısı Somya Tiwari ise, “Moda hakkında ne düşünüyorsunuz?” gibisinden bir soruyla karşılaşmış.

Daha daha bekler miydiniz?

Kimileri için mülakat, henüz bekleme odasındayken başlıyor. İşletme sahibi Fernando Guiterrez, yaptığı bir iş başvurusunun mülakatı için yaklaşık 1 saat bekletildikten sonra, sekreterin yanına yaklaşıp “15 dakika daha bekler misiniz?” diye sorduğunu anlatıyor ve ekliyor...

Guiterrez, uçağa yetişmesi gerektiğini belirterek odadan çıkmak üzere harekete geçtiğinde, sekreter çok şaşırıyor. 'Patronu çok çabuk sinirlenmesiyle tanınıyormuş ve bu yüzden de insanlar ona pek karşı çıkamıyorlarmış. Sanırım kendisinden ürkmeyen birini işe alma fikri hoşuna gitti. Beni geri çağırıp işe aldığını söyledi.'

Doğum kontrol yönteminiz nedir?

Üniversiteden yeni mezun olan Dianne Felder’a, ilk iş mülakatında sorulan sorulardan biri, 'Hangi doğum kontrol yöntemini kullandığı?' olmuş. Felder, bu soruyu sorma maksatlarını öğrenmek istediğinde ise, ikinci bir şok yaşamış. Zira, "Şirketimiz kısa süre sonra hamile kalacak birinin eğitimi için para ve zaman kaybetmek istemiyor" yanıtını almış.

Adolf Hitler portresi

Reklam metni yazarlığı yapan avukat Philip Rosmarin, reklam yazarlığı adayları ile mülakat yaparken masasının arkasına Adolf Hitler’in bir portresini asmış. “O resmin neden orada durduğunu sorma cesaretini gösteren bir kadın vardı yalnız, onu işe aldık” diye itiraf ediyor Rosmarin.

İş mi, eş mi?

Kimileri içinse, mülakatlar bütünüyle farklı bir yol izliyor... 

“Sizi bu işe almazsam, benimle çıkar mısınız?” sorusunu soruyor firma sahibi kadın, bilim adamı Nitin Gupta’ya. (Şirket kuralları uyarınca, aynı işyerinde çalışan insanlar çıkamıyormuş.)

Gupta işi değil, kadını seçtiğini belirtiyor.

39
19
14
4
3
Emoji İle Tepki Ver
39
19
14
4
3