İş Yerinin Ortak Mail Adresine Hakaretler Yağdıran Adama Hapis Cezası

7
4
1
0
0
Kavga ederek ayrıldığı karısının şirket mail adresine hakaretler yağdıran adam tutuklandı.

İstanbul, Küçükçekmece'de eşine az rastlanabilecek bir olay yaşandı. 14 yıllık evli olan Gürkan Y. (46) ile Demet Y. (47) çifti bir süredir ayrı yaşıyorlardı. Dava konusu olan iddiaya göre, 28 Aralık 2016 tarihinde Gürkan Y., eşinin çalıştığı iş yerindeki ortak mail adresine hakaret dolu mailler gönderdi.

İddiaya göre mailler, 'Ey şerefsiz kadın, senin kadar yüzsüz bir kadınla…' şeklinde başlayarak hakaretleri sıralamaya devam ediyordu. Bunun üzerine Demet Y. eşine dava açtı ve koca, 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçundan yargılandı.

90 gün hapis cezasına çarptırılan Gürkan Y. bu cezanın mahkeme tarafından para cezasına çevrilmesi sonrasında özgürlüğüne kavuştu. Konuyla ilgili konuşan Gürkan Y.'nin avukatı şunları söyledi:

“Müvekkilim tarafından gönderilen mail müştekinin kendi şahsi mailine gönderilmiş olup, başkalarının görmesi için gönderilmemiştir. Bu nedenle de mailin başına Demet hanımın dikkatine şeklinde yazılmıştır.”

Buna karşın, davacı taraf Demet Y.'nin avukatının açıklamaları ise şöyle oldu:

"Müvekkilim bu olay nedeniyle iş yerinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Sanık e-mail ile herkesin görebileceği ortak mail kullanarak, müvekkilimin kişilik haklarına ağır şekilde zarara uğratılmıştır. Buna rağmen , özellikle şerefe karşı işlenen suçlarda cezaların yetersiz kaldığını düşünüyorum"

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/is-yerinin-ortak-adresine-atilan-maile-hapis-cezasi-2524616/
7
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
4
1
0
0