İşleri Bozulan ve UBER'in Yerine Geçmek İsteyen Minibüsçülerden Eylem

66
33
5
2
1
Gebze-Harem hattında metro nedeni ile işleri bozulan minibüsçüler, 54 araçla İBB önüne gelerek protesto gerçekleştirdi. Minibüsçüler, UBER'in lüks taksi taşımacılığına talip olduklarını dile getirdi.

Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metro Hattı’nın işlerini durma noktasına getirdiğini belirten Harem-Gebze Hattı’nda minibüsçülük yapan bir grup esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasının önüne gelerek 54 ticari minibüsü 15 Temmuz Caddesi’nde ikişerli sıra halinde park etti.

‘’Otobüs tamam, taksi tamam, minibüsçülerle yola devam. Minibüsçüler çözüm istiyor Reis’’ pankartı ile belediye binası yapan minibüsçülerden Gebze-Harem Minibüsçüler Derneği Başkanı Ramiz Yılmaz, sorunlarının çözümü için toplandıklarını, minibüsçü esnafın sorunları çözülmeden belediyenin önünden ayrılmayacaklarını söyledi.

Gebze-Harem Hattı’nda 376 adet araç olduğunu, fakat metro nedeni ile 54 aracın işe çıkamadığını belirten Yılmaz, ‘’Kadıköy-Kartal-Tavşantep Metro Hattı geldi ve minibüsçü esnafı mağdur oldu. Günlük dönerli olarak 54 minibüs çalışmıyor, bu durum 6 yıldır devam ediyor. Belediye ile ilişkilerimiz sürüyor ama bu süre zarfında hiçbir iyileştirme yapılmadı. Daha önce de belediyenin önüne bir kaç defa geldik. Sesimizi yükseltik ancak hiçbir sonuç alamadık.’’ dedi.

Bir sonuç alana kadar protestolarına devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, ‘’Evimizin önünde yatacak arabalarımız belediyenin önünde yatsın ya da alsınlar. Bütün araçlarımız banka hacizli. Esnaf, borcunu ödeyemez hale geldi. Ya çözüm bulacaklar ya da arabaları alacaklar. Biz bugün bir çözüm bulmadan buradan kesinlikle gitmiyoruz.’’ dedi.

Yasaklanan UBER’in lüks taşımacılığına takip olduklarını dile getiren Yılmaz, ‘’Yeni güzergahlar belirleyin verin' dediler. Bunu yaptık ama belirlediğimiz güzergahı halk otobüslerine verdiler. Şimdi yeni güzergahlar verdik. UBER'den kaynaklı lüks taksi taşımacılığına talibiz. Kaliteli hizmete talibiz. Ayrıca belediyeden gelecek her türlü çözüm önerisine de açığız.’’ dedi.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devlet büyüklerinden yardım talep ettiklerini dile getiren Yılmaz, ‘’Cumhurbaşkanımız 'otobüsçülerin sorunlarını çözeceğiz' dedi, Çözdü. Taksicilerin sorunlarını çözdü. Şimdi de biz minibüs esnafının sorunlarını çözmesini istiyoruz. Bizler ekmeğinin peşinde koşan insanlarız. Ekmeğimizin yarısı gitti, diğer yarısının da gitmesini istemiyoruz. Belirsizliklerin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.’’ dedi.

66
33
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
66
33
5
2
1