İsrailli Bu Şirket, Telefonlardaki Bilgileri Saniyeler İçinde Çalabiliyor!

0
0
0
0
0
İsrailli güvenlik firması, dünya üzerinde hiçbir şirketin kıramayacağı kadar cihazı kırmış. Geliştirdiği teknoloji ile birçok hükümete ve güvenlik kurumuna hizmet veriyor.

Dünyanın en büyük hack firmalarından olan Cellebrite çalışanlarından birinin, akıllı telefonunuzdaki bilgileri çalması sadece saniyeler alıyor. İsrailli firma, güvenlik kuruluşlarının kullanmak isteyeceği birçok ürün geliştiriyor. Geçtiğimiz Mart ayında FBI tarafından California San Bernardino’da bulunan radikal islamcı teröristlerden birinin iPhone’unu bu şirket kırdı.

Şirketin geliştirdiği ürünler arasında, yazılan bir mesajı yıllar sonra bile geri getirebilecek bir program da mevcut. Cellebrite’in üst düzey yöneticilerinden Leeor Ben-Peretz “Yalnızca bizim kırabileceğimiz o kadar çok cihaz var ki, dünyada ikinci bir firma bunları çözemez” diyor. Fakat özel yaşamın gizliliğini savunanlar, bu şirkete karşı şüphe duyuyor.

Cellebrite’in teknolojisi sadece online hack değil. Geçtiğimiz günlerde AFP gazetesinden bir gazeteciye gösterdikleri teknoloji şöyle işliyor: Akıllı telefonu bilgisayarlarından birine bağlıyorlar ve bu sistem, telefon şifresini anında kırıyor. Sonra çekilen resimlerin nerede çekildiğini ve ne zaman çekildiğini saniyesi saniyesine ekrana getiriyor.

Şirket, Android işletim sistemini tamamen kırmış. Firmanın laboratuvarında 15.000 akıllı telefon var ve her ay 200 adet yeni model geliyor. Ben-Peretz, 250 kişilik ekibinin her cihazda bir açık bulacağından adı gibi emin.

Kaynak : http://indianexpress.com/article/technology/tech-news-technology/israeli-firm-can-steal-a-phones-data-in-seconds-4391185/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0