İsrailli Genç, 'Selfie' Çekmek İsterken 250 Metreden Düşerek Öldü

110
61
10
9
7
California'daki Yosemite Ulusal Parkı, son 5 ayda 'selfie' çekmek isterken hayatını kaybeden 6. kişiye sahne oldu. 250 metreden selfie çekmek isteyen genç, ayağı kayarak düştü ve hayatını yitirdi.

Yosemite Ulusal Parkı, doğal güzellikleriyle ve her yıl binlerce ziyaretçiyi kendisine çekmesiyle bilinen bir park. Ancak son aylarda, daha çok selfie çekerken düşüp hayatını kaybedenlerle anılır oldu. Son olarak 18 yaşındaki Tomer Frankfurter, tatil için 1 aylığına gittiği ABD'de selfie çekerken hayatını yitirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Frankfurter'in naaşının İsrail'e getirileceğini ve cenaze töreninin burada yapılacağını belirtti. Selfie çekerken olmasa da geçtiğimiz Haziran ayında parkın ünlü granti kayası El Capitan'a tırmanmaya çalışan iki kişi feci şekilde can vermişti.

Yosemite Yosemite Ulusal Parkı, geçtiğimiz aylarda yeniden ziyaretçilere açılmış olsa da park ile ilgili yakın zamanda radikal kararlar alınabilir. Nitekim parkın bulunduğu alan oldukça büyük ve güvenlik kontrollerinin gerçekleştirilmesi bu sayede oldukça güç oluyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda da ülkemizde benzer bir olay yaşanmış, Şanlıurfa'da Balıklı Göl civarında selfie çekmek isteyen bir vatandaş uçurumdan düşerek hayatını kaybetmişti.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-45444568
110
61
10
9
7
Emoji İle Tepki Ver
110
61
10
9
7