Cellebrite, Polis İçin Herhangi Bir Telefonun Kilidini Kırabileceğini İddia Ediyor

33
5
3
2
1
İsrail merkezli adli tıp firması Cellebrite, herhangi bir iPhone, iPad veya herhangi bir Android cihazının kilidini kırabilecek ve kilitli akıllı telefonlardan veri elde edebilecek olan bir yazılımı piyasa sürdü.

Cellebrite’in UFED Premium ismini verdiği bu yazılım, kilitlenmiş iOS ve Android sistemli cihazların içerisinden veri alabiliyor ve bunları güvenlik için kolluk kuvvetleriyle paylaşıyor. UFED Premium isimli yazılım, şirket içi bir araç olarak satılacak ve bu da polisin bu yazılımı satın alıp kullanacağı anlamına geliyor.

UFED Premium yazılımının web sitesinde Cellebrite, sistemin polisin üçüncü kişinin uygulama verilerine, sohbet konuşmalarına, kaydedilen e-postalara ve eklere, silinen içeriğe ve çok daha fazlasına erişmesine izin vereceğini söyledi. Şirket ayrıca yazılımın iOS 7 ile iOS 12.3 sürümleri arasında çalışan tüm iPhone ve iPad’lerde, Samsung, Huawei, LG, Motorola ve Xiaomi’ye ait cihazlarda çalışacağını açıkladı.

Başka hiçbir devlet bu kadar geniş bir yelpazedeki iOS ve Android cihazlarının kilidini açacak güce sahip değil veya sahip olsa bile bu bilinmiyor. Cellebrite, devlet ile olan ilişkilerinde önceden daha gizliyken şimdi UFED Premium yazılımıyla övünmekten çekinmiyor.

Cellebrite’in, FBI’ın Aralık 2015’te işlenen bir cinayetin katillerinden biri olan Syed Rizwan Farook’a ait olan iPhone 5C’nin kilidini açmak için yardım istediği firma olduğuna inanılıyor. Yetkililer o dönemde Apple’dan yardım istemiş ama Apple mobil işletim sisteminin güvenliğini tehlikeye atmamak için bu yardım teklifini reddetmişti. FBI, bunun üzerine Cellebrite’ten yardım istedi.

Apple, şifre kırıcı yazılımlarla ciddi bir şekilde savaşıyor. GrayKey isimli şifre kırıcının çalışmasını iOS 12’de yaptıkları değişikliklerle önlediler. Ancak UFED Premium, iOS 7’den iOS 12.3’e kadar olan tüm sürümlerde çalışabiliyor. Bu tür şifre kırıcı yazılımlardan korunmak için telefonunuzu en son sürümde tutmanız öneriliyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/mobile/cellebrite-unlock-any-iphone-for-police/
33
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
5
3
2
1