İstanbul'da Binlerce Uber Şoförü, Araçlarının Bağlanmasını Protesto Etti

31
3
3
1
1
İstanbul Yenikapı'da bir araya gelen 2.500 kadar Uber şoförü, araçlarının trafikten men edilmesini protesto etti.

İstanbul’da hizmet vermekte olan Uber şoförleri, Yenikapı miting alanında bir araya gelerek araçlarının bağlanmasını protesto etti. Protestolar sırasında söz olan Lisanslı Taşımacılar Derneği (LİTAŞ) Başkanı Metin Magriso, araçlarının trafikten men edilmesi nedeni ile hem turistlerin hem yerli kullanıcıların hem de şoförlerin mağdur olduğunu belirtti.

Trafik ekiplerinin ilgili yasa nedeni ile araçları bağladıklarını dile getiren Magriso, “Partnerimiz Uber küçülme kararı aldı. Yetkililerin bizi yasal bir zemine oturtacağı konusunda devletimize ve milletimize güvenimiz tamdır. Çünkü biz İstanbul halkına yüzde 99 müşteri memnuniyetiyle hizmet veriyoruz. 4,5 milyon kullanıcı sayısıyla çok ciddi bir ağa sahibiz. Uber de 3 bin 600 şirketle adeta yerli ve milli olarak Türkiye’de vergisini veriyor.” şeklinde konuştu.

Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerini sonlandıracağı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Magriso, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, son araçlarına kadar hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/uber-soforlerinden-protesto-4365381/
31
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
3
3
1
1