İstanbul Havalimanı Metrosunun Ne Zaman Açılacağı Belli Oldu

38
7
7
2
1
İstanbul Havalimanı'na ulaşımın kolaylaştırılması işlemleri sürüyor. Bir süredir metro güzergahı üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran yetkililer, İstanbul Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak metro hattının açılış tarihini açıkladılar.

Türkiye'nin en büyük havalimanı olan "İstanbul Havalimanı", bir süredir ziyaretçilerine hizmet vermeye devam ediyor. Devasa bir proje olan İstanbul Havalimanı'nın şehrin dışında kalıyor olması ise beraberinde ulaşım sorununu da getirmişti. Ancak yetkililer bir süredir ulaşım sorununun üstesinden gelmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

İstanbul Havalimanı'na ziyaretçi taşıyacak olan toplu taşıma araçlarından bir tanesi de metro. Şu için çalışmaları devam eden metro güzergahı ile ilgili şimdi yeni bir gelişme yaşandı. Yetkililer, İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyacak olan ve bölgenin ulaşımdaki yükünü ciddi anlamda üstlenecek olan yeni metro hattının açılış tarihini açıkladılar. Görünen o ki İstanbullular, yeni havalimanına metro ile gidebilmek için kısa bir süre daha bekleyecekler.

İstanbul havalimanı

Konuya ilişkin açıklamaları İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Kadri Samsunlu yaptı. Samsunlu, yeni metro hattıyla ilgili çalışmaların son hızla sürdüğünü ve metronun 2020 yılında tamamlanacağını söyledi. Samsunlu'nun ifadelerine göre İstanbul Havalimanı Metrosu, 2020 yılının ikinci yarısında tamamlanacak ve aktif olarak hizmet vermeye başlayacak.

İstanbulluları yeni havalimanına götürecek olan metro hattının durakları da belli olmuş durumda. Buna göre Gayrettepe metro istasyonundan başlayacak olan hat sırasıyla; Kağıthane, Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye duraklarına sahip olacak. Bu noktadan sonraki durakta ise İstanbul Havalimanı'na erişilmiş olacak.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201911011040530928-istanbul-havalimani-metrosunun-acilis-tarihi-belli-oldu/
38
7
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
7
7
2
1