İstanbul Kapalı Çarşı’da 550 Yıllık Bir Yer Bitcoin Kabul Etmeye Başladı

12
5
2
1
0
Bitcoin günden güne bir finans efsanesi olarak dünya ekonomik tarihindeki yerini perçinliyor. Aynı şekilde dünya ticaret tarihinin en önemli yerlerinden birisi olan İstanbul’daki Kapalı Çarşı, modern dönemin efsanesi Bitcoin ile buluştu.

Kripto paralar, yeni nesil ekonominin bel kemiği olacakları bir çağa geçişimizin en büyük etmenlerinden birisi oluyorlar. Bağımsız ekonomik çözümler, dünyanın çeşitli bölgelerinde geçerli olmaya devam ederken; bu geçiş dönemi her kıtada, yerel ve ulusal ticaretteki her uygulama alanında hissedilmeye başladı.

ABD ve Çin pazarlarının gerek yatırımcı nüfusu, gerek kripto para ticaretini düzenleyen kurumların sayısı açısından fazlaca yoğun olduğu biliniyor. Bu coğrafyalardaki yatırımcıların büyük çoğunluğu, kripto paraların gelecek vadettikleri bilincine sahipler. Bitcoin ya da diğer para birimlerini, dolandırıcılık vakalarıyla ayırt edebilen yatırımcılar, gittikçe stabil bir hale dönüşen Blok Zinciri ekonomisine güveniyorlar.

Piyasalardaki endişelerin giderilmesi konusunda tek olumlu gelişme sadece yatırımcıların artan bilinci değil. Aynı zamanda piyasa düzenleyicileri ve küreselleşen borsa şirketleri, finansal teknoloji alanında güvenliğin arttırılması için çalışmaya devam ediyor. Özellikle Çin’de kripto para piyasalarının ve işlemlerinin korunması için çalışan vakıfların sayısı artıyor. Bu vakıflar, ABD piyasasındaki akranlarıyla işbirliği yapıyorlar. Çin’deki vakıfların sayısı 2000’i buldu bile. 

Geçmişte yaşanan Bitcoin hırsızlıklarının tekrarlanmaması için yeni düzenlemeler yapılsa da, kurallar ve kaideler oturana kadar küresel piyasalarda benzer vakalara rastlanılabilir. Yine de yaşanan gelişmeler son derece umut verici görünüyorlar.

Tüm bunlar kapsamında kripto paralara artan güvenin etkisiyle onları birer değişim aracı olarak kullanmak da gerekiyor. Bu da dönüşümün sivil ayağı için gerekli bir durum. Geçtiğimiz günlerde Reddit’te paylaşılan bir görüntü, dünya basınında da büyük ilgi uyandırdı.

Dünyanın en büyük ve en eski ticari merkezlerinden birisi olan Kapalı Çarşı’daki bir döviz bürosu, Bitcoin desteği sunmaya başladı:

Kapalı Çarşı’nın turistlerin yoğun şekilde ziyaret ettikleri bölgelerden birisi olduğunu düşünürsek, bu adımın yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Eğer Türk vatandaşları, az önce bahsettiğimiz dönüşüm sürecinde önemli etkiye sahip olurlarsa, gelecekte ülkenin her yerinde kripto paralar için çalışan döviz büroları da görmek mümkün olacaktır.

Uluslararası basın, Türkiye’deki bu gelişmeyi, TL’nin değer kaybetmesine de bağlıyor. Yabancı haber merkezlerine ve kripto para piyasası konusunda önemli bir haber merkezi olan Bitcoin.com’a göre TL’deki değer kaybı, kripto paraları önemli bir alternatif haline getiriyor.

Kaynak : https://news.bitcoin.com/bitcoin-in-brief-monday-from-new-york-to-historic-istanbul-market/
12
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
5
2
1
0