İstanbul Taksiciler Odasından İstanbul'daki Uber Kararı ile İlgili Açıklamalar

121
3
1
1
0
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Uber yetkilileri tarafından alınan kararı değerlendirdi. Uber'i her defasında korsan taşımacılık yapmakla suçlayan Aksu, alınan bu karardan mutlu olduğunu söyledi.

Uber'in XL hizmetini İstanbul'da durdurmasını açıklamasından hemen sonra İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Aksu yapmış olduğu açıklamalarda Uber'i 'karabasan' olarak niteleyerek, karabasanın sona erdiğini ifade etti. Uber'i korsan taşımacılık yapmakla suçlayan Aksu, 'gelinen bu nokta korsan taşımacılık yapan şirketin sonunun başlangıcıdır' dedi.

Alınan kararı mutlulukla karşıladığını belirten Aksu, Uber'in sarı taksiler için düzenlenen plaka bedelini bile ödemediğini belirterek, bu yapılanın tamamen hukuksuz olduğunu söyledi. Uber'in Türkiye Cumhuriyeti'ne hiçbir katkısının olmadığını söyleyen Aksu, şirketin yapmış olduğu taşımacılık hizmetinin kamu alanına gece kondu yapmaktan farksız olduğunu ifade etti.

Aksu, Uber'in Türkiye'de 6 yıldır hizmet verdiğini belirterek, ilk günden beri taksicilerin üzerine karabasan gibi çöktüğünü, taksiciler odası olarak Uber ile ilgili yasal çalışmaları yürüttüklerini ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/taksiciler-odasindan-uber-yorumu-karabasan-bitti-5006627/
121
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
121
3
1
1
0