İstanbulluların İnternete Ödedikleri Ortalama Tutar Belli Oldu

63
3
3
2
1
Medya takip kurumu Ajans Press’in yaptığı araştırma, şehirlerde internet için ödenen ortalama fatura miktarlarını listeledi. Listede İstanbul da yer aldı.

İnternet çağımızın olmazsa olmazlarından biri. Öyle ki bazı ülkelerde internet temel haklardan sayılıyor ve hiçbir operatör ile anlaşmanız olmasa bile mail atmak, sosyal medyada iletişim kurmak için gereken internet hizmetini alıyorsunuz.

Ajans Press, yaptığı araştırmada metropollerde internete ödenen faturaların miktarlarını belirledi. Deutsche Bank verilerinden ve medya yansımalarından hareketle faturaları inceleyen firma, İstanbul’un internet faturasının aylık ortalama 13 dolar (73 TL) olduğunu belirledi.

Bu rakam Dubai’de 85, Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’ta 54 dolara çıkıyor. İnternetin en ucuz olduğu yerler ise Varşova (9 dolar) ve Moskova (7 dolar) oldu. Araştırmada 8 Mbps hız ve 2018 yılı verileri baz alındı.

2018 yılında internet başlığı altında 91 bin 934 haber de çıktığı tespit edilirken, 2019 yılında ise araştırma yayınlanana kadar çıkan haber sayısı 29 bin 56 olarak kaydedildi.

Kaynak : https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/istanbulda-internete-ortalama-ne-kadar-ucret-odeniyor/
63
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
63
3
3
2
1