İşte iPhone Kullanıcılarının iOS 12'de En Çok Sevecekleri Özellik

62
13
7
4
4
Apple, iOS 12'de mobil işletim sistemine çok az yeni özellik kazandırdı. Fakat bu özelliklerden biri var ki iPhone kullanıcılarının hayatlarını ciddi anlamda kolaylaştıracak.

Apple, WWDC sırasında mobil işletim sisteminin yeni sürümü olan iOS 12’yi tanıttığında Apple hayranları küçük de olsa bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Çünkü Apple,  iOS 12 için hayranların ağzını açık bırakacak yeni özellikler geliştirmek yerine genel performans iyileştirmelerine, hata düzeltmelerine ve mevcut özelliklerdeki pürüzleri gidermeye odaklanmıştı.

Fakat bu durum iOS 12’nin tamamen ‘gereksiz’ bir işletim sürümü olduğu anlamına gelmiyor. İster son model bir iPhone X’a sahip olun, isterseniz de 2013 yılından kalma bir iPhone 5S’e… iOS 12, yüklendiği tüm iPhone modellerinde performansı %50’ye varan oranda artıracak. Bu sayede uygulamalar çok daha stabil bir şekilde çalışabilecek. Üstelik iOS 12 ile birlikte iPhone’ların şarj tüketimi de önemli ölçüde azalacak.

iOS 12’nin beta sürümünü test etme fırsatı bulan kullanıcılara göre Apple’ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü, hemen her iPhone kullanıcısını memnun edecek bir özelliğe sahip. Bir Reddit kullanıcısının ‘iOS 12’deki en iyi yeni özellik’ başlığı ile iPhone kullanıcılarına duyurduğu özellik, 2 faktörlü kimlik doğrulamasını zahmetli bir güvenlik tedbiri olmaktan kurtarıyor.

Bildiğiniz gibi herhangi bir servisi kullanırken iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif ettiğinizde kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten sonra giriş yapan kişinin ‘siz’ olduğunu doğrulamak için telefonunuza SMS ile gelen kodu açılan ek pencereye girmeniz gerekir. Kullanıcılara sınırlı süre verilen bu işlem sırasında uygulamayı arka plana atmanız, mesajlara girmeniz, kodu kopyalamanız, yeniden uygulamayı açmanız ve kodu yapıştırmanız gerekir.

Tüm bu işlemler hem uzun zaman almakta hem de hemen her platformda iki faktörlü kimlik doğrulamasından faydalanan kullanıcılar için büyük bir zahmet gerektirmektedir. Apple, iOS 12 ile birlikte iPhone kullanıcılarını bu uğraştan kurtarıyor. Apple, iki faktörlü kimlik doğrulaması için telefona gelen kodu otomatik olarak kullanıcıların karşısına çıkaracak. Kullanıcıların güvenlik kodunu ilgili alana yapıştırması için tek yapması gereken Apple’ın gösterdiği uyarıya dokunmak olacak.

Her gün defalarca iki faktörlü kimlik doğrulaması gerçekleştirdiğimizi düşünürsek Apple, iOS 12 ile kullanıcıları büyük bir yükten kurtardı diyebiliriz. Reddit kullanıcısının yayınlamış olduğu iOS 12 iki faktörlü kimlik doğrulama videosuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sizin iOS 12’de en beğendiğiniz yeni özellik hangisi?

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/04/ios-12-public-beta-3-features-best-new-iphone-changes/
62
13
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
62
13
7
4
4