İşte İstanbul'un Turkuaz ve Siyah Renklerdeki Yeni Taksileri

79
32
9
7
6
UBER'in ülkemizden çekilmek durumunda kalması sonrasında taksilerin daha konforlu ve eskisinden daha farklı bir yapıya bürünmesini bekliyorduk. Birçok yeni düzenleme renklerle başladı.

Yaklaşık 1 ay önce sizlerle haberini paylaştığımız yeni taksilere dair önemli haberler mevcut. İstanbul'a kayıtlı toplam 17.395 sarı taksinin 4.146'sı iTaksi sistemine kayıtlı. Bunlardan 4.085 tanesi sarı, 39'u turkuaz ve 22 tanesi de siyah.

Yeni dönemde turkuaz ve siyah taksileri daha çok göreceğiz. 31 Mayıs tarihli UKOME kararı uyarınca araç değişikliği yapan plaka sahipleri, araçlarını turkuaz renkli ve D segmenti yapmak zorundalar. Değişim süresi gelen taksiler, en fazla 2 yaşında olan, D ve E segmenti araçları ticari taksi olarak kullanabilecekler.

Burada farklı bir uygulama daha mevcut olacak: Normalde 5 yaş olan taksi değiştirme şartı, turkuaz ve siyah taksiye geçenler için 8 seneye çıkarıldı. Elektrikli araçlar için bu süre 10 sene.

İstanbul'da 17 yıldır taksicilik yapan ve D sınıfı bir araç kullanan Aşkın Battal konuyla ilgili şunları söylüyor.

"Turkuaz renkli taksiye geçerek İstanbul halkının kullandığı sarı taksiler üzerindeki o kötü algıyı kaldırmak istiyoruz. iTaksi uygulaması, yolcu ile biz taksicileri güvenli bir ortamda buluşturuyor. iTaksi, yolcuların şikayetlerinde muhatap bulabileceği bir uygulama."

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/merak-ediliyordu-iste-istanbul-un
79
32
9
7
6
Emoji İle Tepki Ver
79
32
9
7
6