İsveç, Kameralı Droneların Kullanımını Yasaklıyor!

7
7
6
3
2
Kamu gizliliğinin korunması prensibi kapmasında alınan karar, kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İsveç’te kameralı droneların kullanımında görülen hızlı artış, kimi yasal düzenlemeleri de beraberinde getiriyor. Yüksek mahkeme, kamuya açık alanlarda kameralı drone kullanımını, “droneların gözetleme kamerası işlevi gördüğü” gerekçesiyle yasakladı.

“Gözetleme Kameraları Yasası” kapsamında kameralı droneların kullanımını yasaklayan İsveç Yüksek İdari Mahkemesi, bisikletlerde ya da kasklarda kullanılan kameraları ise gözetleme kamerası olarak değerlendirmedi. Yasanın yürürlüğe girmesinden itibaren, İsveç’te kamuya açık bir alanda kameralı drone kullanmak özel izne tabi kılınacak. İzin sadece, kameralı drone kullanımının kamu gizliliğinin önünde yarar sağlayacağı yasal gerekçeler dahilinde alınabilecek ve kameralı drone kullanacak kişinin hatırı sayılır miktarlarda bir ödeme de yapması gerekecek.

Yapılan bu yasal düzenleme, kullanıcıların tepkisini bir hayli çekerken, aynı zamanda İsveç’te gün geçtikçe büyüyen drone endüstrisini de derinden vuracak gibi görünüyor. Zira istatistikler, sadece 2014 yılında, İsveç’te 20.000’den fazla drone satıldığını gösteriyor.

Teknoloji ilerledikçe ve kullanımı yaygınlaştıkça, kimi sosyal değişimler kendiliğinden gelişiyor ve bu değişimlere bağlı olarak kimi yasal düzenlemelere ihtiyaç doğuyor. Bir tarafta, her yerde etrafımızı saran ve birilerinin bizleri sürekli gözetlediği kameralar, diğer yanda insanların satın almış bulundukları bir aygıtı kullanma özgürlüğü. İki ucu çoklu değnek…

Kaynak : http://petapixel.com/2016/10/22/sweden-bans-flying-camera-drones-public-places/
7
7
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
7
7
6
3
2