İsveçli Otomobil Üreticisi Volvo, SUV Modelleriyle Tekrar Ayağa Kalkıyor

23
1
1
1
1
Dayanıklılık ve sağlamlık konusunda ilk akla gelen araba markalarından olan Volvo’nun geleceği, son yıllarda satış rakamlarının düşmesi sebebiyle tartışma konusu haline gelmişti. Şirketin yaptığı SUV model atılımı ise Volvo’nun geleceğini kurtarmış gibi duruyor.

Volvo’nun XC90 SUV modelini piyasaya sürmeden önce, markanın hayatta kalıp kalamayacağı çok fazla tartışılıyordu. Volvo’nun ürün gamı diğer otomobil üreticilerine kıyasla kısıtlı. Küresel otomotiv endüstrisi gibi sıcak bir sektörde, herhangi yeni bir ürün çıkarmadan başarıyı devam ettirmek bir hayli zor. Ancak Volvo, yeni dönemde farklı bir ürün planı çizdi ve bu plan dâhilinde İsveçli otomobil üreticisi, ABD pazarında her geçen gün büyümeye başladı.

Volvo, ABD pazarında Ağustos ayında %2.2’lik bir büyüme gösterdi

volvo xc90 SUV

Bugünlerde bazı büyük şirketlerden gelen satış raporlarındaki değişiklikler nedeniyle, otomotiv pazarının tam hızını belirlemek oldukça zorlaşmıştır. Ancak, Volvo’nun ABD satışlarının, 2019 Ağustos’unda bir önceki aya göre %2.2 oranında arttığı görülüyor. Volvo yıl boyunca ise %4.4’lük bir büyüme gösterdi. Bu büyümede hiç kuşkusuz en büyük pay Volvo’nun SUV modeli XC90’a ait. XC90 ile birlikte bu yükü sırtlanan bir diğer model ise XC90’un küçük kardeşi XC60 modeli. Bu iki modelle İsveçli üretici, yıllık 42.000 olan satış rakamlarını 68.000’in üzerine çekmeyi başardı. XC serisinden XC40’ın da 12.133 satış rakamına ulaştığını belirtmekte fayda var.

Volvo Car USA Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Dean Shaw, Kanada ve ABD’nin Alberta’da bulunan Banff’ta yaptığı bir basın toplantısında, “Daha fazlasını elde edebilmeyi diliyoruz. Model dünya çapında inanılmaz popüler oldu ve pazarda bu modellerden yeterince yer alamıyor” dedi.

Volvo, 2020 model araçlarını iyileştiriyor

2020 volvo xc90 suv

2020 modellerindeki geliştirmeler, Volvo’nun 2020 ürün gamını örnekliyor. Ana dayanak noktası XC90, bu noktada önemli bir model. Aracın stili de oldukça dikkat çekici. Volvo ızgarası normalde dışarı doğru eğimleniyorken 2020 model XC90’da içbükey bir tasarıma evrildi. Standart ekipman listesine 19 inç jantlar eklendi ve tüm jant tasarımları yenilendi. Muhtemelen en büyük değişiklik ise, XC90’a altı kişilik bir koltuk seçeneğinin gelmesi. Bu seçeneğin özellikle ABD pazarında oldukça karşılık bulacağı düşünülüyor.

Aracın iç tasarımında ise yün karışımlı kumaş koltuklar bizi karşılıyor. Deri koltuklar, onlarca yıldır baskın bir seçim olmuştur, ancak Volvo, yün karışımı koltukların belirli bir zihniyete hitap edeceğini düşünüyor. Sürücüler ayrıca yeni standart 12,3 inç dijital ekranı da beğeneceklerdir. Volvo ailesi bir SUV ailesi haline geldi ve bu durum Amerikan müşteri portföyü ile iyi uyuşuyor gibi.  

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/jacknerad2/2019/09/07/volvo-successfully-pivots-to-suvs-out-pacing-market/#23ba1a085d2b
23
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
23
1
1
1
1