İtalya, Aşı Olmayan Çocukların Okula Gitmesini Yasakladı

58
7
7
1
0
Son dönemde oldukça yayılan aşı karşıtı hareketin olası tehlikelerini azaltmak isteyen İtalya, aşısız çocukların okula gitmesini yasakladı.

Aşı karşıtı hareket, uzun süredir dünyanın dört bir yanında destekçiler topluyor. Genellikle internette haklarında yapılan şakaları gördüğümüz bu grup sadece bir mizah malzemesi değil ve yaptıkları hareketlerin ciddi sonuçları var.

Bu hareketten toplumun en alt seviyede zarar görmesini amaçlayan İtalya, aşısız çocukların okula gitmesini yasaklayarak ailelere, çocuklarına aşı yaptırmaları için süre vermişti. 10 Mart’a kadar çocukların aşılarının tamamlanması gerekiyordu.

BBC’nin haberine göre, aşı kaydı olmayan çocuklar evlerine geri gönderiliyor. 6 yaşın altındaki çocukların bakım evleri ve anaokullarına gönderilmeleri yasaklanırken, 6-16 yaş arasındaki çocuklar okula gidebiliyor ancak ebeveynleri para cezasına çarptırılıyor.

Son dönemde aşı karşıtı hareket İtalya’da oldukça yaygın. Aşıların ne kadar etkili olduğu defalarca kanıtlanmasına rağmen hala aşı karşıtı hareketler destekçi buluyor. Dünya Sağlık Örgütü de bu hareketi günümüzdeki en büyük sağlık tehditlerinden birisi olarak görüyor.

İtalya’da bazı hastalıklara karşı yapılan aşı çalışmalarında oran, WHO’nun tavsiye ettiği %95’in çok altına inmiş durumda. Son iki yılda ülkedeki kızamık aşısı olan çocuk oranı %80’lere gerilemiş durumda. Normal şartlar altında, sağlık sorunları nedeniyle aşı olamayan kişiler etraflarındaki kişilerin aşılı olması sayesinde korunuyor. Buna sürü bağışıklığı da deniyor.

Kaynak : https://futurism.com/italy-unvaccinated-children-sent-home/
58
7
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
58
7
7
1
0