İtalya’daki “1 Euro’ya Ev” Projesi PR Çalışması Çıktı

43
11
6
0
0
İtalya’da “satılığa çıktığı” söylenen bir kasabanın aslında satışa çıkmadığı, olayın tamamen PR çalışması olduğu ortaya çıktı.

İtalya’nın Esino Lario kasabası, geçtiğimiz günlerde ilginç bir haberle gündeme gelmişti. Kasabanın tamamı, ne var ne yoksa satılığa çıkartılıyordu. Satış, internet üzerinden gerçekleştirilecekti.

Lombardiya bölgesinin Lecco eyaletine bağlı bu kasabada sokak tabelalarına 1250, banklara ‘3 al 2 öde’ kampanyasıyla 280, belediye binasına 200 bin Euro fiyat verilmişti. Kasabanın ibadet alanı ise %15 indirimle 600 bin Euro’ya satışa çıkmıştı.

İtalya’daki neredeyse bütün gazetelere çıkan ilan, büyük ses getirmişti. Belediye Başkanı Pietro Pensa, sorunlarla mücadele edecek kaynakları kalmadığı için kasabanın sembolik yerlerini satışa çıkardıklarını söylemişti.

İlana çok sayıda alıcı çıkarken, internet üzerinden satış ve açık arttırmanın yapılacağı sayfaya girenler, haberin sahte olduğunu belirten bir sayfaya yönlendirildiler.

Satış fikrinin, bölgedeki bir teknoloji firmasından çıktığı ve PR amacıyla yapıldığı ifade edildi. Kampanyanın amacı ise küçük kasabalarda azalan nüfusa dikkat çekmek olarak belirtildi. Esino Lario aslında durumu iyi olan kasabalardan biri ve 745 nüfuslu kasabada pek bir kayıp yok. Gönüllü projeleri ve etkinlikler, ksabaya olan ilgiyi canlı tutuyor.

İtalya Ulusal Belediyeler Derneği’nden Massimo Castelli, bu durumu garip bir aldatmaca olarak nitelese de destekliyor. Castelli, “Küçük kasabaların yaşadığı sorunların gündeme gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Ancak medya bunlardan bahsetmiyor, 1 Euro'ya ev satmak gibi renkli inisiyatiflerle ilgileniyorlar” dedi.

Castelli, durumun tamamen yanlış alarm olmadığını da belirterek, iş olmadığı ve okullar kapanıp hizmetler kesildiği için küçük kasabaların çok fazla nüfus kaybettiklerini belirtiyor.

İtalya’da son 30 yılda nüfus 4 milyondan fazla artış gösterdi. Nüfusu 5000’in altında olan kasabalardaki toplam insan sayısı ise 675 bin kişi azaldı. Bu sayının gelecek 10 yıllık süreçte daha da artması bekleniyor.

İtalya’da bazı kasabalar 1 Euro’ya ev satarken, bir kasaba da orada yaşayacak kişilere 3 yıllık süreçte 9 bin euro ödemeyi taahhüt ediyordu.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/avrupa/201905291039192099-italya-kasabasi-her-seyi-satiliga-cikarmisti-olay-pr-calismasi-cikti/
43
11
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
43
11
6
0
0