Apple, iTunes'un Fişini Resmen Çekti: Yerine 3 Uygulama Gelecek

37
11
11
9
8
Apple, yılların eskitemediği fakat hiç kimsenin de sevmediği hizmeti iTunes'a desteği keseceklerini ve ardından tamamen devre dışı bırakacaklarını duyurdu. Teknoloji devi aynı zamanda iTunes'un görevini Müzik, TV ve Podcast uygulamalarının üstleneceğini açıkladı.

Apple'ın 2001 yılında piyasaya sürdüğü iTunes, yıllar içerisinde (belki de Apple'ın zorlamasıyla) ciddi kullanıcı sayısına ulaşmış dijital bir platform olarak karşımıza çıkmıştı. Müziklerin, filmlerin ve diğer medyaların görüntülenebildiği ve paylaşılabildiği iTunes, zamanla eski popülerliği kaybetmiş ve insanlar tarafından nefret edilen bir yazılım haline gelmişti.

Bunun farkında olan Apple, farklı farklı yerlere yönelmiş ve uygulamalarını ayırmaya başlamıştı. Tüm medyalar için tek bir platform yerine müzik için Müzik, filmler ve televizyon için TV ve podcast'ler için de Podcast uygulamalarını kullanıma sürmüştü. Ancak Podcast uygulamasının yalnızca iPhone ve iPad cihazlarında olması, bu uygulamanın macOS desteğinin bulunmaması sebebiyle bugüne kadar geçiş yapılmamıştı. Yeni sürümle birlikte macOS için de makine öğrenme özellikli Podcast desteği sunan Apple, geçiş için tüm şartları oluşturdu ve iTunes uygulamasını sonlandırdı.

Geçtiğimiz hafta iTunes'un tüm Facebook ve Instagram gönderilerini sayfalardan kaldıran şirket, uygulamanın sonunun geldiğini yavaş yavaş ortaya koymaya başlamıştı. Bunun devamında Apple, bugün düzenlediği WWDC 2019 etkinliğinde iTunes'un fişini tamamen çektiğini duyurdu.

iTunes yerine kullanılacak olan uygulamalar yukarıda da belirttiğimiz gibi Music, TV ve Podcast olacakken eski verilerinizi doğrudan eşleyebileceksiniz.

Kaynak : https://thenextweb.com/apple/2019/06/03/apple-finally-kills-itunes/
37
11
11
9
8
Emoji İle Tepki Ver
37
11
11
9
8