İzlanda, Kuzey Işıkları'nın Keyfini Sürmek İçin Sokak Lambalarını Kapattı!

1
0
0
0
0
İzlanda'nın Reykjavik kentinde Kuzey Işıkları daha rahat seyredilebilsin diye sokak lambaları kapatıldı.

İskandinav yarım adasında ünlü olan "Kuzey Işıkları" hem romantik anlar, hem de sadece göz zevki için bile inanılmaz derecede güzel görüntüler sunabiliyor. İşte tam da bu sebeple, insanlar kuzey ışıklarının keyfini daha iyi çıkarabilsin diye sokak lambalarını kapatma kararı alan bir şehir var. İzlanda’nın Reykjavik şehri, telaffuzu zor da olsa yaşması keyifli bir şehir olsa gerek ki, kent yönetimi geçtiğimiz hafta ilginç diye nitelendirilebilecek bir uygulamaya imza atmış.

Bildiğiniz gibi Kuzey Işıkları, yerkürenin yarattığı manyetik alana bağlı olarak gelişen harika bir doğa olayı. İşte bu güzellikten geçtiğimiz hafta boyunca nasibini alan İzlanda’nın Reykjavik kentinde de, insanlar bu güzel doğa olayının tadını daha rahat çıkarabilsinler diye bir dizi önlemler alındı. Şehrin hemen hemen her bölgesinde gece saat 10 ile 11 arasında sokak lambalarını kapatma kararı alan kent konseyi, ayrıca vatandaşlardan da evlerinin ışıklarını kapalı tutmalarını istedi. Kuzey ışıklarını seyretme işini adeta bir festivale çevirmeyi başaran şehirde olası trafik kazaları vb. gibi durumlar için de polis, ambulans ve itfaiye ekipleri de hazırda bekletildi.

Bir ülkede refah seviyesi arttıkça insanların ve dahi yönetimlerin önceliklerinin ne denli değişebildiğini Reykjavik’li dostumuzun geçen Çarşamba günü kaydettiği şu görüntüleri izlerken düşünebilirsiniz;

Kaynak : https://www.cnet.com/news/reykjavik-turns-off-street-lamps-so-citizens-can-view-the-northern-lights/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0