İzlediğinizde Kronik Kalp Krizine Neden Olacak Korku Filmi: Hereditary (+18)

58
25
12
10
5
Korku sinemasının bir kısır döngüden ibaret olduğunu düşünenlerden misiniz? Tüm zamanların en başarılı örneklerinden birisi olarak anılmaya başlayan Hereditary, ilk değerlendirmelerde çok yüksek puanlar aldı. Muhtemelen hayatınızda böyle bir korku filmini daha önce görmediniz.

Lanetli bir ev, lanetli bir aile, lanetli bir çocuk… Derken, korku filmlerinin aslında hep aynı öze sahip olduklarını görüyoruz. Farklı bir şekilde insanları korkutmak, gerilimi sonuna kadar hissettirmek zor olduğu için bu sinema türünde yılda bir ya da iki film başarılı oluyor. Örneğin geçtiğimiz yıl senaryosuyla Oscar ödülüne layık görülen Get Out bunlardan birisiydi. 

Son aylarda fragmanı yayınlandıktan bu yana sık sık adı anılan bir film var. Hereditary, mükemmel senaryosu, gerilim ögeleri ve kurgusuyla alanının en iyi örneği olarak tanıtıldığında bunun bir reklam kampanyasından ibaret olacağını düşünmüştük. Fragman bize her ne kadar tam tersini söylese de, yapım şirketlerinin algı oyunlarına alıştığımızdan dolayı çok az şans veriyorduk. Nitekim 8 Haziran’da sinemalarda olacak yapımın ilk gösterimleri, çoğu izleyicinin kalp atakları yaşamasına neden oldu, eleştirmenler filme tam puan verdiler.

Sundance’daki eleştirmen gösteriminden çıkan sinema uzmanları Hereditary filmini,  “çağın en travmatik korku filmi” şeklinde tanımladılar. Bu arada “Hereditary” kelimesinin Türkçesi “kalıtsal” demek. Film boyunca, üç nesle yayılmış hikayeyi; garip bir çocuğun, tuhaf annesinin ve ölmüş anneannesinin gizemine ortak oluyoruz. 

Filmi ilk izleyenlerin kalp ritimlerinin analiz edildiği bu grafik, her şeyi ortaya koyuyor:

20 salondaki izleyici kitlesinden rastgele seçilmiş 5 kişinin analiz edildiği grafikte, filmi izledikten sonra doktorunuzu aramanız gerektiği anlaşılıyor. 164 BPM’lik ritmi, son sürat bir koşu bandına çıksanız bile yakalamanız son derece zor olacaktır. Anlaşılan o ki, filmin soğuk soğuk terletecek sahneleri var.  

Unutmadan, hemen aşağıya Hereditary’nin fragmanını da bırakıyoruz. İyi seyirler:

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/06/hereditary-heart-rate-challenge
58
25
12
10
5
Emoji İle Tepki Ver
58
25
12
10
5