İzmir Gaz’a Yapılan Siber Saldırıyı Anonymous Yapmış!

1
1
0
0
0
Geçtiğimiz günlerde İzmir’deki doğal gaz tedariğini ve dağıtımını yapan İzmir Gaz şirketine yapılan siber saldırının arkasında Anonymous çıktı!

Son dönemlerde adından sıkça bahsettiğimiz Anonymous’un OpTurkey adındaki Türkiye’ye yönelik operasyonu devam ediyor. Son ortaya çıkan verilere göre ise Anonların son olarak siber saldırı yaptığı şirket İzmir Gaz oldu.

İzmir’deki doğal gaz dağıtım ve tedariğini sağlayan İzmir Gaz, geçtiğimiz günlerde siber saldırı sebebiyle bir süreliğine servis dışı kalmış ve internet siteleri erişime kapatılmıştı. Anonymous’tan gelen açıklamayla bu olayın sorumluluğunu üstlenen hacker topluluğu şirketin verilerini çevrimiçi ortamda yayınlayarak aynı zamanda Türk vatandaşlarından özür diledi.

Saldırının sebebi olarak şirketin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkide olmalarını ve Binali Yıldırım’ın İzmir’den seçilmesini gösteren Anonymous, saldırıda hızlı davranmaları gerektiği için ödeme ve fatura bilgilerini silemedikleri için özür dilemiş.

Yapılan saldırı sonucunda şirketin Oracle veri tabanından 479 kullanıcının şifrelerini, şirketin bütçe ve bakım raporlarını, üye detaylarını, faturalama bilgilerini elde eden Anonların saldırıları görünüşe göre devam edecek.

Kaynak : http://news.softpedia.com/news/anonymous-dumps-database-of-izmir-gaz-to-protest-against-turkey-and-erdogan-506540.shtml
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0