İzmirlilere Müjde: Türkiye’nin İlk Elektrikli Otobüs Filosu İzmir’e Geliyor

1
0
0
0
0
Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosuna sahip olacak İzmir’de bu otobüsler, 7 ay içinde hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, full elektrikli otobüs ihalesini 20 firma arasından kazanan TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş. ile sözleşme imzaladı. Verdiği 8.8 milyon Euro’luk teklifle ihaleyi kazanan firma, 20 adet full elektrikli otobüsü 7 ay içinde tamamlayıp teslim edecek. Buna ek olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıllık süre içinde 400 elektrikli otobüsü daha şehre kazandırmayı planlıyor.

29 oturan, 40 ayakta ve 2 tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesine sahip olan otobüsler, İzmir’e özgü motifler ve renklerle kaplanacak. Günde 400 kilometre yol kat edebilecek otobüsler, klimaların 13 saat boyunca çalışması halinde 250 kilometre yol yapabilecek. Hızlı şarj özelliği sayesinde 2.5 saatte tam kapasiteyle şarj olacak olan otobüsler, standart şartlarda 4 saatte şarj edilecek.

Çevreci teknolojiyle üretilen otobüsler egzozdan çıkan gazın yarattığı hava kirliliğini ortadan kaldıracağı gibi yolculara oldukça konforlu bir ulaşım deneyimi sağlayacak. Fosil yakıt tüketen motorların yarattığı sarsıntı, elektrikli otobüslerle birlikte ortadan kalkacak.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0