Jack Ma, Alibaba'ya Bir Rock Yıldızı Gibi Veda Etti

31
12
4
3
0
Alibaba İcra Kurulu Başkanı Jack Ma, şirkete olimpiyat stadında yapılan bir törenle veda etti. 80.000 kişilik statta yapılan törene Jack Ma, bir rock yıldızı gibi gitarla ve peruk takarak katıldı.

Alibaba’nın kurucu ve İcra Kurulu Başkanı Jack Ma, emekliye ayrılacağını geçen sene açıklamıştı. 80.000 kişilik stadyumda yapılan törenle Jack Ma, resmi olarak emekliye ayrıldı. Törene binlerce insan katıldı. 

Tören sırasında Jack Ma, taktığı peruk ve boynuna astığı gitar ile adeta bir rock yıldızı havasındaydı. Şirketin diğer önemli yöneticileri de deri ceketleri ile Ma’yı yalnız bırakmadılar. Jack Ma ve Alibaba yöneticileri 4 saat süren etkinlikte Çin’in popüler şarkılarını seslendirdiler.

Alibaba yöneticilerinin şovunun yanında, dans gösterileri ve Çin’in geleneksel kostümleri ile performanslar da gerçekleştirildi.

alibaba

Alibaba, 1999 yılında Jack Ma tarafından kuruldu. Alibaba’nın bugünkü piyasa değeri 460 milyar dolar civarında. Şirket, e-ticaret faaliyetinin yanında, çevrimiçi bankacılık, bulut hizmeti gibi bir çok alanda faaliyet yürütüyor. Şirketin bu büyüme sürecinde Jack Ma’nın da serveti 40 milyar dolar civarına vardı. 

Jack Ma, geçtiğimiz sene Alibaba’dan emekli olacağını açıklarken, bu ayrılmanın kademeli olacağını söylemişti. Şirketin başkanlığından ayrılan Ma, yönetim kurulu üyeliğinden gelecek sene yapılacak genel kurulda ayrılacak. 

Hangzhou Olimpiyat Spor Merkezi’nde yapılan Jack Ma’nın emeklilik törenine yaklaşık 80.000 kişi katıldı.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/alibaba-co-founder-jack-ma-leaves-company-with-a-rock-show/
31
12
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
31
12
4
3
0