James Dean, Ölümünden 64 Yıl Sonra Deepfake ile Beyaz Perdeye Dönüyor

24
5
3
2
1
Hollywood’un efsanelerinden olan ve 24 yaşındayken trafik kazasında hayatını kaybeden aktör James Dean, vefatından 64 yıl sonra beyaz perdeye dönüyor. Ünlü aktör, Finding Jack filminin başrolünde yer alacak.

Teknoloji her şeyi değiştiriyor. Geçmişte yaşamış efsanevi oyuncuları günümüzde beyaz perdede görmek mümkün. Deepfakeler ile çeşitli aktörleri aslında rol almadıkları yapımlarda görebiliyoruz. Bir noktada bazı efsanevi oyuncular da teknoloji ile geri döndürülecekti. İlk geri getirilen isim James Dean oldu. 

James Dean, şöhret basamaklarını hızla tarmınmış ve daha 24 yaşında çok büyük bir şöhrete kavuşmuştu. 1955 yılında bir trafik kazası geçiren oyuncu hayatını kaybetmişti. O günden bu yana Hollywood’da bir efsane olarak anılıyor. 

james dean

Oyuncunun görüntü haklarını ailesinden satın alan bir yapım şirketi, teknoloji ve özel efektler aracılığıyla efsaneyi yeniden beyaz puerdeye döndürecek. Bu film, Vietnam Savaşı teamlı bir yapım olan Finding Jack olacak. 

Filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını Anton Ernst ve Taki Golykh ikilisi üstlenecek. Aktörün vücudu geçmişteki film ve fotoğrafları kullanılarak oluşturulacak. Seslendirmeyi ise bir başka sanatçı üstlenecek. 

james dean

Anton Ernst, yaptığı açıklamada filme başrol aradıklarını ve en sonunda da başrol için James Dean’de karar kıldıklarını açıkladı. Dean ailesi de görüşmelerde “Dean’in hiçbir zaman tamamlama fırsatı bulamadığı dördüncü filmi” dedikleri yapıma onay verdiklerini belirtti.

Film, Vietnam Savaşı’nın sonlarında geçen bir romana dayanacak. Filmin senaryosu şu şekilde: Savaş sonrası geride bırakılan 10 bin köpekten biri de Fletcher Carson’ın Labrador cinsi köpeğidir. Fletcher, savaş sırasında yeniden yaşama sevincini içinde bulmasına yardım eden dört ayaklı dostunu geride bırakmaya niyetli değildir, böylelikle Fletcher ve köpeği bir yaşam savaşının içine girerler. 

Filmin gişe başarısı bir yana, sinema endüstrisine olası etkileri uzun süre tartışılacak gibi gözüküyor. Finding Jack’in başarısı ileride yapımlarda ciddi değişimler görmemize yol açabilir.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/sanat/james-dean-olumunden-64-yil-sonra-yeniden-basrolde,wH8KXcCxw0aR2gr36I2Wpg
24
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
3
2
1