Japon Sanatçının 3.5 Yıl Boyunca, Günde 10 Saat Çalışarak Çizdiği Muazzam Tablo!

1
0
0
0
0
Japon kalem ve mürekkep sanatçısı Manabu Ikeda, 3.5 yıl boyunca günde 10 saat çalışarak büyük bir işçilik performansı gösterdiği tablosunu bitirmeyi başardı.

2011, Japonya’nın tarihinde hiçbir zaman hatırlamak istemeyeceği yıllardan bir tanesi. Çünkü Tōhoku depremi bu yıl yaşanmıştı ve ardından meydana gelen devasa tsunamiler, Japonların canını fazlasıyla acıtmıştı. Japon kalem ve mürekkep sanatçısı Manabu Ikeda, ülkesini 3.5 yıl boyunca ve günde 10 saat çalışarak yeniden inşa etti. 

2013 yılında başladığı, o zamandan beri haftanın 6 günü günde 10 saat çalışarak 13 x 10 ölçülerindeki tablosu üzerinde çalışan sanatçı, nihayet birkaç gün önce bunu tamamladı. Tsunaminin ardından devrilen ve depremle yerle bir olmuş şehirde tekrar büyüyen bir ağacı tasvir eden Ikeda’nın tablosuna daha yakından baktığınızda ise katastrofik olaylar esnasında oluşan binlerce hikayenin yakalandığı minik ayrıntıları fark edeceksiniz.

Kompozisyonumdaki amacım, dünyaya olan bakışımı sadakatle sunmaktır. Ayrıntılı resimleri kasti olarak tasvir etmiyorum çünkü bütünü yerine bir kısmını gözlemlediğimde detayları görüyorum’ diyen Ikebandi’nin çalışmasını aşağıdaki fotoğraflar üzerinden inceleyebilirsiniz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0