Japonya’da Enteresan Keşif: Osmanlı Dönemine Ait Kalıntılar Bulundu

1
0
0
0
0
Japonya’daki bir Ortaçağ Kalesi’nde, Osmanlı ve Roma dönemlerinden kalma sikkeler bulundu. Bu sikkelerin gerçek olduğu anlaşılıncaya kadar başkaları tarafından yapılmış bir şaka olduğu düşünülüyordu.

Yıkıntı halindeki Kasturen Kalesi civarında Osmanlı ve Antik Roma dönemine ait sikkeler bulunduğunu ilk kez duyduğunda bunun kendisine yapılmış bir şaka olduğunu, en fazla bölgeyi gezen turistler tarafından düşürülmüş sahte sikkeler olabileceğini düşünen Japon arkeolog Hiroyuki Miyagi, gerçek olduğu ortaya çıkınca çok şaşırdığını söyledi.

Gangoji Tapınağı Kültür Varlıkları bölümünden Toshio Tsukamoto, Japon samuraylarının zırhlarını incelemek için gittiği bölgede sikkelere rastladığını, daha önce Mısır ve İtalya’da yaptığı kazılar sebebiyle sikkelerin Osmanlı ve Antik Roma dönemine ait olduğunu hemen teşhis edebildiğini belirtti. 

X-ray teknolojisi kullanılarak incelenmesi amacıyla arkeolog Miyagi’ye gönderilen sikkelerin her biri 1.6 ila 2 cm çapındalar. Zamanla yıprandığı gerekçesiyle üzerindeki yazıların okunması neredeyse imkansız olan sikkelerin Antik Roma dönemine ait olanlarının üzerinde yüksek ihtimalle 1. Constantine ve elinde mızrak olan bir asker yer alıyor. Osmanlı döneminden kalma sikkelerin üzerinde de 1687 yazısının olduğu görüldü.

Sikkelerin Japonya’ya nasıl gelmiş olabileceği konusunda bir tahmin yürütmenin zor olduğunu söyleyen Masaki Yokou, Katsuren Kalesi’nin 14. ve 15. yüzyıllarda Asya ülkeleriyle ticaret ilişkilerinin olduğunu bildiklerini fakat Roma ve Osmanlı İmparatorlukları’yla doğrudan bir bağlantısının olduğunu düşünmediğini belirtti. Yokou ve Tsukamoto’ya göre sikkeler, Batı Asya’daki bağlantı farklı ticaret yollarından geçerek Japonya’ya ulaşmış olabilir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0