Japon Firma, İnsanlı Uçan Otomobil Testini Başarıyla Tamamladı

30
4
4
4
0
Bir Japon firması olan Sky Drive Inc., ilk insanlı uçan otomobil deneyini başarıyla tamamladı. Yapılan tanıtım Japonya için de bir ilk olarak tarihe geçti.

İnsanların uzun zamandan beri gerçekleştirmek istedikleri amaçlarından biri de uçan araçlar üretmektir. Bu durum kendini bilim kurgu eserlerinden Harry Potter gibi fantastik eserlere kadar her yerde kendini göstermektedir.

Japonya menşeli Sky Drive Inc. ise bu hayali gerçeğe döndürmeye çalışan firmalardan biri olarak biliniyor. Sky Drince, Toyota tesislerinde ülkenin ilk insanlı uçan otomobil deneyini başarıyla gerçekleştirdi.

Uçan araba göklerde

uçan otomobil

Japonya’nın en büyük test alanlarından biri olan Toyota Test Alanı’nda yapılan çalışmalarda, Japon tarihinin ilk uçan otomobili sergilendi. SD-03 adlı araç, bir insan tarafından komuta edildi ve yaklaşık 4 dakika boyunca havada daireler çizdi. 

Firmanın CEO’su Tomohiro Fukuzawa, yaptığı açıklamada “Japonya’nın ilk insanlı uçan otomobil uçuşuna, Sky Drive’ı kurduktan iki yıl sonra erişebilmiş olmaktan dolayı aşırı derecede heyecanlıyız. Amacımız bu araçları ticarileştirmek” dedi.

Amaçlarının toplumun uçan otomobillerin ulaşılabilir ve ulaşım için uygun bir araç olduğunu toplumun anlamasını istediklerini ifade eden CEO, insanların yaşamanın yeni, güvenli, korumalı ve rahat bir yolunu deneyebileceklerini söylüyor.

En küçük dikey kalkış yapan araç

sd-03

Firmadan yapılan açıklamalara göre SD-03, dikey kalkış yapmayı başaran en küçük araç olarak tanıtılıyor. Aracın kapladığı alanın yalnızca park etmiş iki otomobil kadar olduğu ifade ediliyor. Acil durumlara karşı tam sekiz motorlu olarak üretilen SD-03, büyükçe bir arazi aracından çok daha fazla yer kaplamıyor. 

Firmanın amacı uçan otomobillerin sadece belli bir zümrenin erişebildiği ya da tercih ettiği bir araç değil, topluma yayılmış bir ulaşım alternatifi olmasını sağlamak. Gelecekte daha farklı koşullarda da yapılacak olan testlerle araçların teknolojisi ve güvenliği de test edilecek. Firmanın takvimine göre uçan araçları 2023 yılında görebileceğiz. Henüz açıklanmış bir fiyat bulunmuyor.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2020/08/29/us/flying-car-successful-test-in-japan-trnd/index.html
30
4
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
30
4
4
4
0