Star Wars'un Jedi Dinine İnananların Artması Ateistleri Harekete Geçirdi!

0
0
0
0
0
Star Wars hayranlarının 'Jedi Dini' parodisi Avustralyalı ateistleri harekete geçirdi. Ülkede artan Jedi Dini sayısının ateistleri neden rahatsız ettiğine birlikte göz atalım...

Star Wars’un Jedi dini tüm dünyada ilgi görmeye devam ediyor. Kimileri için bir parodiden öteye gitmeyen bu hayali din kimileri için gerçekten bir inanç olmuş durumda. Jedi dinine inanların sayısı ve etkisi giderek artıp toplumsal ve kültüren tartışmaların konusu haline gelmeye başladı. İlginç tartışmalardan biri de şu günlerde Avustralya’da yaşanıyor. 

Gizmodo’nun haberine göre, ülkedeki Jedi Dini mensuplarının artması ateist topluluklarını harekete geçirdi. “Kendini Jedi Olarak Tanımlama” kampanyasına başlayan ateistler, Jedi ve diğer parodi dinlerin “Dinsiz” kategorisine girmediğini ve “Tanımlanmamış din” kategorisinde değerlendirildiğimi belirtiyor. Yani, “ben Jedi dinine inanıyorum” diyen bir Avusturalyalı gerçek ya da şaka bir dinin mensubu olduğunu ifade etmiş oluyor. Bu durum da nüfus içerisindeki inançlıların oransal olarak artmasına neden oluyor. 

Ateist grupların itirazı da tam olarak bu noktada başlıyor. İnançlıların toplam nüfus içindeki ağırlığının artması kamu düzeninden şehir planlamasına kadar yaşamın birçok alanında inançlılar lehine etkili oluyor. Yani, parodi bir dinin etkisiyle toplumsal düzenlemelerin inançlılar lehine gerçekleşmesi ihtimali var. Buna karşı harekete geçen organizasyonlar, şaka amaçlı Jedi dinine inanıyorum dememelerini istiyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0