Jeff Bezos, Dünya'yı Kurtarmak İçin Ayı Kolonileştirmemiz Gerektiğini Söylüyor

12
6
3
2
1
Jeff Bezos, perşembe günü gerçekleştirilen re:Mars etkinliğinde gezegenimiz ve uydusuyla ilgili planlarından ve yapmak istediklerinden bahsetti. İnsanlığı ve Dünya'yı kurtarmak için ayı kolonileştirmemiz gerektiğini söyledi.

Amazon CEO'su Jeff Bezos, diğer şirketi Blue Origin'in, Ay yolculuğunu uçak yolculuğu kadar kolay hale getirmek için dev bir Ay arazisi üzerinde çalışmasının çok basit bir nedeni olduğunu söylüyor:

"İnsanlığın hayatta kalabilmesi, Ay'dan başlayarak uzayda kolonileşmeye dayanıyor.”

Bezos, geçtiğimiz Perşembe günü Las Vegas’ta düzenlenen re:Mars teknoloji konferansında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Amazon tahmin ve kapasite planlama direktörü Jenny Freshwater ile röportaj yaptı.

Bezos, geçen ay Blue Moon adlı, Ay'ın çeşitli yüklerini teslim etmek için tasarlanan ve orada “sürdürülebilir bir insan varlığı” oluşturmada yardımcı olmak amacıyla tasarlanan, Ay'a iniş aracını tanıttı.

Bezos, Ay'ın kullanılmasının, alan kolonizasyonu için gerekli altyapının inşa edilmesine yardım ederek insanlığı koruma planının bir parçası olduğunu söyledi. Perşembe günkü konuşmasında “Benim görüşüme göre uzaya gitmemizin nedeni dünyayı kurtarmak. Bu medeniyeti büyütmeye devam edeceksek harekete geçmeliyiz.” dedi.

Bezos, Ay'ın iniş için mükemmel bir alan olduğundan bahsetti. Buz şeklinde su olduğunu, Dünya’ya sadece üç günlük yakın bir mesafede bulunduğunu ve güneş enerjisine erişiminin olduğunu belirtti. Ayrıca yer çekiminin daha az olması sayesinde Dünya’ya göre 24 kat daha az enerji gereksinimi olduğunu söyledi.

Peki ya Dünya? Bezos, gezegenimizin ağır sanayiden kurtarılması gerektiğini söyledi. Dünya’nın fabrikalara ev sahipliği yapmak zorunda kalmayacağını dile getirdi. Bu doğrultuda üretim kapasitesini Dünya’dan uzaklaştırmaktan başka seçeneğimizin olmadığını söyledi.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/jeff-bezos-want-to-colonise-the-moon-to-save-the-earth
12
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
6
3
2
1