Jeff Bezos Önderliğindeki Blue Origins, 2023'te Ay'a İniş Yapacak

21
4
2
0
0
SpaceX ile birlikte uzay alanında öne çıkan şirketlerden biri olan Blue Origins, Ay'a insan yerleşiminin önünü açacağını düşündükleri Ay'a iniş planı için hedefi 2023 olarak belirlediklerini açıkladı.

Nisan ayında yörüngeye bir roket gönderip geri indirmeyi başaran Blue Origins, böylece tekrar kullanılabilen roketlerinin başarılı uçuşlar yapabileceğini kanıtlamış oldu. Uzay turizmi alanında da çalışmalar yürüten şirket, 2019'da ilk uzay turizmi biletlerini satmayı planıyor.

Daha önce 2017 yılında test uçuşları için uzaya insan göndereceğini açıklayan şirket, bu hedefine ulaşamamıştı. Ancak çalışmalarına devam ederek sistemlerini geliştiren Blue Origins, bu defa 2023'te Ay'a iniş yapacaklarına dair hedeflerini duyurdu.

Blue Moon adlı bu proje, insanların Ay'da yerleşmesi için yerleşkeler kurma yolunda önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor. 2023'te başlangıç yapılacak bu uçuşlarla birlikte giderek daha fazla miktarda yükün Ay yüzeyine indirilmesi hedeflenecek. İnsanlar Ay'a yerleşmeden önce bu tarz yerleşkelerin kurulması, büyük önem teşkil ediyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/jeff-bezos-blue-origin-plans-to-land-on-the-moon-by-2023-2018-7
21
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
2
0
0