Joker, Gişede 'Batman v Superman'i Geride Bıraktı

29
4
2
2
2
Warner Bros. ve DC, Joker’in büyük gişe başarısının tadını çıkarmaya devam ediyor. Joaquin Phoenix’in başrolünde olduğu film, ABD gişesinde Batman v Superman’i geride bırakmayı başardı.

Son birkaç ayda gişenin en başarılı yapımı, tartışmasız şekilde Batman’in efsanevi düşmanı olan Joker’in hikâyesinin anlatıldığı yapım oldu. Genel olarak çok beğenilen ve olumlu eleştiriler alan yapım, ABD içi hasılatta DC’nin şimdiye kadarki en başarılı filmi Batman v Superman’i geride bıraktı. 

Batman v Superman, gişede gayet etkileyici bir rakam olan 330 milyon 360 bin 194 dolara ulaşmayı başarmıştı. Filmin küresel gişesi ise 1 milyar 48 milyon dolardan biraz daha yukarıdaydı. Öte yandan yalnızca 55 milyon dolar gibi muadillerine kıyasla 'üç otuz paraya' yapılan Joker, ABD içinde 330 milyon 601 bin 522 dolar gişe rakamına ulaştı. 

Karanlık bir film olması iyi mi kötü mü?

joker filmi

Zack Snyder’in filmleri, DC kahramanlarını karanlık ve nihilist bir havayla ele aldığı için ağır şekilde eleştirilirken yeni Joker filmi ise DC süper kötüsünü ele alış şekliyle övüldü. Joker filminin de karanlık ve nihilist olması ise bu noktada ilginç bir durum oluşturdu. 

Çoğu çizgi roman okuru ya da kıyısından köşesinden DC evrenine dair bilgisi olanlar (BTAS, Justice League vb.) karakterlerin yapılarındaki farktan dolayı bu yorum farkının ortaya çıktığını kabul ediyor. Joker filmi de yapım aşamasında ciddi eleştiriler ile karşı karşıya kalmıştı. Pek çok kişi bu durumu karakterin özünden uzaklaşmak olarak görüyordu. 

Joker başka hangi filmleri geride bırakabilir?

joker

Joker filmi henüz vizyondaki yolculuğuna devam ediyor. Pek çoklarına göre şimdiye kadar çekilmiş en başarılı çizgi roman filmi olan Joker, ABD içi gişe rakamlarında başka bazı önemli isimleri de geride bırakabilir. Bu filmler arasında Guardians of the Galaxy (333 milyon dolar), Aquaman (335 milyon dolar) gibi yapımlar yer alıyor. Tatil döneminin yaklaşmasıyla vizyona girecek yeni büyük yapımlar, Joker’in hızını kesecek olsa bile filmin birkaç milyon dolar daha kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

DC, önümüzdeki dönemde Birds of Prey, Wonder Woman 1984, The Batman, Aquaman 2 gibi filmleri vizyona sokacak. The Flash’ın çalışmaları da 2021 yılında başlayacak. Warner Bros., önümüzdeki dönemde vizyonu çizgi roman karakterleriyle dolduracak gibi duruyor. 

Kaynak : https://comicbook.com/dc/2019/12/02/joker-passes-batman-v-superman-domestic-box-office-330-million/
29
4
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
29
4
2
2
2