Joker, IMDb'nin Tüm Zamanların En Çok Beğenilen 10 Filmi Listesinde

76
7
5
4
3
Geçtiğimiz hafta vizyona giren Joker, sinema sektörünü kasıp kavurmaya devam ediyor. Pek çok internet sitesinden tam not almayı başaran Joker'in, şimdi ise IMDb puanı belli oldu. Joker, IMDb'nin listelerinde tarihin en çok sevilen 10 filmi arasında yer almayı başardı.

Türkiye'deki 313 sinemanın 435 salonu geçtiğimiz cuma gününden bu yana Joker filmini seyircilerle buluşturuyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki sinemaseverler de akın akın bu filmi izlemek için sinema salonlarını ziyaret ediyorlar. Hatta Warner Bros tarafından yapılan açıklamalara göre film, ABD'de sadece geçtiğimiz hafta sonunda 93 milyon dolar hasılat yaparak gişe rekorlarını alt üst etti. (Joker hakkındaki tüm sorulara yanıt veren film incelememiz için buraya tıklayabilirsiniz)

Joker, tüm dünyada konuşulmaya devam ederken filmle ilgili istatistiksel veriler de ortaya çıkmaya başladı. Sinema sektörüyle ilgili pek çok internet sitesi, Joker'e tam puan verdiler. Ancak kaç puan alacağı en fazla merak edilen internet sitesi hiç şüphesiz ki IMDb'ydi. Zira IMDb puanı, belli bir jüri ya da eleştirmen topluluğu tarafından değil, tüm izleyiciler tarafından oluşturuluyor.

Joker

Joker'in vizyondaki ilk hafta sonunu geride bırakmasıyla birlikte filmin IMDb puanı da belli olmuş oldu. Joker, 170 bin 171 kullanıcının oyuyla 10 üzerinde 9 puan almayı başardı. Bu skor, Joker'in tüm zamanların en iyi 10 filmi arasında yer almasını da sağladı. Film, IMDb listesine 9.4 puan ile giriş yapmıştı ve şu anki 9.0 puanı bile onu tarihin en iyi filmlerinden biri yapmaya yetiyor. 

Film hala çok yeni ve uzunca bir süre daha sinema salonları, Joker'in yeni filmini yayınlamaya devam edecekler. Ancak ilerleyen dönemlerde de Joker'in IMDb'nin tüm zamanların en iyi on filmi arasında yer alıp almayacağını zaman gösterecek. IMDb'nin en iyi filmler listesinde son derece güçlü yapımlar olduğunu düşündüğümüzde filmin ilk 10'da kalıp kalmayacağını görmek oldukça heyecanlı olacak.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/film-and-tv/joker-is-currently-in-the-top-10-films-of-all-time-on-imdb/
76
7
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
76
7
5
4
3