Juno, Jüpiter'den Bu Zamana Kadar Çekilmiş En Yakın Görüntüyü Gönderdi!

0
0
0
0
0
Jüpiter’in etrafındaki ilk tam turunu gerçekleştiren Juno, gezegenden elde ettiği en yakın görüntüyü Dünya’ya ulaştırdı.

Yolculuğuna 5 Temmuz’da başlayan ve 53 günün ardından Jüpiter’in etrafındaki ilk tam turunu tamamlayan NASA’nın uzay aracı Juno, gezegenin 703 bin kilometre yakınından -bu zamana kadar ki en yakın mesafe- elde ettiği görüntüyü Dünya’ya aktardı.

Saatte 208 bin kilometre hızla hareket eden Juno’nun elde ettiği bütün bilgileri göndermesi ise biraz zaman alacak. Bazı bilgilerin kendilerine ulaştığını belirten Juno’nun baş araştırmacısı Scott Bolton, gelen bilgilerin ne anlama geldiklerini teyit edebilmeleri için önlerinde uzunca bir zaman olduğunu belirtti.

NASA’nın verdiği asıl heyecanlandıran bilgi ise Juno’nun kamerası JunoCam’in geçiş esnasında aktif olduğu ve aşağıdaki fotoğraftan çok daha etkileyici görüntülerle karşılaşacaklarını belirtmek oldu. 

İlk olarak 5 Ağustos 2011 tarihinde yolculuğuna başlayan ve Şubat 2018’e kadar bu yolculuğunu sürdürecek olan Juno’nun, Jüpiter’in etrafında 35 yakın yolculuk daha yapması bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0