Jüpiter, 10 Haziran'da Dünya'ya En Yakın Konumuna Gelecek

37
7
1
0
0
Gaz devi ve Güneş sistemini en büyük gezegeni olan Jüpiter, bu yılki en yakın konumuna 10 Haziran gecesi geliyor. NASA, bir dürbün veya ufak bir teleskop ile gezegenin uydularının bile gözlemlenebileceğini söylüyor.

Güneş sistemimizdeki gezegenlerin güçlü 'kralı' Jüpiter, nerede ve ne zaman arayacağını bilenler için kolayca izlenebilir. Eğer bu konularla pek alakanız yoksa gözlemlemek de o kadar zor olur ancak gelecek hafta özel bir gün. Bu büyük gaz devini incelemek isteyen herkes, gelecek hafta gezegeni ve hatta uydularını teleskopsuz olarak gözlemleyebilecek.

NASA’nın gökyüzü gözlem ipuçlarına göre, Jüpiter gelecek Haziran günlerinde en büyük ve parlak halini alacak. Bu şekilde tüm gece gözlemlenebilir olacak. Gözlemi yapabilmek için 1 çift dürbünden daha fazla bir araca gerek olmayacak. 10 Haziran gecesi gözleriniz Jüpiter’de olsun.

NASA Konu hakkında “Güneş sisteminin en büyük gezegeni, çıplak gözle parlak bir mücevher gibi gözükecek ancak bir dürbün veya küçük bir teleskop aracılığıyla harika bir gözleme yapabilirsiniz. Jüpiter’in 4 uydusunu gözlemleyebilir hatta belki gezegeni saran bulut tabakasını dahi inceleme fırsatı bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Jüpiter'i gözlemlemek isteyenler 10 Haziran gecesi bu fırsatı yakalayabilecek.

Kaynak : https://bgr.com/2019/06/06/jupiter-moons-june-2019-telescope/
37
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
37
7
1
0
0