Jurassic Park'ın Meşhur Dinozoru Velociraptor'un Sesi Gerçekte Nasıldı?

58
6
3
3
2
Jurassic Park her ne kadar bilimle haşır neşir olmamış büyük bir kitleyi dinozorlarla tanıştırsa da, filmde gördüklerinizin ve duyduklarınızın gerçekte olanlarla pek de bir alakası yok.

Steven Spielberg'in ustalık eserlerinden olan Jurassic Park, 1993 senesinde vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde etmişti. Sinema perdesinde gördüğü ilgi bir yana filmin başarılarından biri de, bilime ve tarihe olan ilgiyi artırmasıydı.

Bununla birlikte filmde ismen doğru anılsa da bazı dinozorların sesleri ve görüntüleri ciddi anlamda gerçeği ile alakasız. Tabii ki o dönemden bu döneme dinozorlarla ilgili yapılan yeni keşifler de bu durumla doğrudan ilgili. DangerVille isimli YouTube kanalı, dinozorlarla ilgili yaptığı videoların yanı sıra, Jurassic Park'taki dinozorlar ile gerçekte yaşamış olanlar arasındaki farkları göz önüne seriyor.

Öncelikle filmdeki Velociraptor seslerine kulak verelim:

Jurassic Park'ın çekimlerinde Velociraptor seslendirmesi için kaz, kaplumbağa ve at seslerinden yararlanıldı. Buna karşın gerçekte yaşamış olan Velociraptor'un sesi ise deniz kartalınınkine benziyordu ve filmdekinden daha naif ve kulağa hoş gelen bi tınısı vardı.

Velaciraptor'un sesinin ve görüntüsünün gerçekte nasıl olduğuna aşağıdaki videodan erişebilirsiniz:

58
6
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
58
6
3
3
2