Kablosuz Ağ Güvenliğini Güçlendirecek WPA3 Hizmete Girdi

27
3
2
2
1
İlk kez CES 2018'de duyurulan WPA3 kablosuz güvenlik standardı resmen hizmete girdi. Yeni güvenlik standardının yakında Alliance sertifikalı cihazlar için zorunlu hale gelmesi bekleniyor.

Wi-Fi güvenliği 14 yıllık aranın ardından nihayet bir yükseltme aldı. Wi-Fi Alliance, kablosuz ağ bağlantılarının kronik güvenlik açıklarının çoğunun üstesinden gelmeyi vadeden yeni nesil kablosuz güvenlik standardı WPA3’ü resmen duyurdu. WPA3’ün en önemli özelliği, kullanıcıları Wi-Fi ağındaki veri takibine karşı korumak için bireysel şifreleme getiriyor olması.

Bir anahtar kuruluş protokolü olan Eş Zamanlı Denklik Doğrulama, çok daha güvenli parola tabanlı girişler yapmanızı mümkün kılacak. Ayrıca profesyonel seviyede bir WPA3-Enterprise güvenliği kullanıyorsanız da güvenli verilerin kırılmasını zorlaştıran 192 bit şifrelemeye denk bir güvenliğe sahip olacaksınız.

WPA3 ile birlikte akıllı cihazları Wi-Fi ağına bağlamak da kolaylaşıyor. WPA3 ile birlikte gelen Easy Connect, küçük bir ekrana sahip olan ya da bir ekrana sahip olmayan akıllı cihazların akıllı telefon aracılığı ile Wi-Fi’ye bağlanmasını mümkün kılıyor. Günümüzde nesnelerin internetinin artış gösterdiğini düşünürsek bu son derece olumlu bir gelişme.

Ne yazık ki yeni nesil güvenlik protokolünden otomatik olarak yararlanamayacaksınız. WPA3’ü cihazlarınızda görmek için şirketlerin yamalar ya da yeni donanımlar ile destek vermesini beklemek zorundasınız. Fakat ortada ciddi bir sorun yok çünkü WPA3 desteğinin yakında Alliance sertifikalı ürünler için zorunlu hale gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/26/wpa3-wifi-security-official-launch/
27
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
3
2
2
1