Kaçak Oyun İndirdiği İddiasıyla Para Cezası Alan 86 Yaşındaki Teyze!

17
4
2
1
0
Muhtemelen bizlerin arasından da yaşlandığında bu tarz haberlere konu olabilecek kadar oyun sevdalıları bulunmakta.

Oyun oynamanın yaşı yoktur. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak Kanada'da yaşayan Christine McMillan isimli 86 yaşındaki kadın, -belki de- bizimle aynı görüşte olmasa da bir oyun sebebi ile mahkemelik olmanın eşiğine gelmiş.

Yalnız yaşayan McMillan, bir gün internet sağlayıcı firmasından bir e-mail alıyor. Söz konusu e-mailde, kadının bir oyunu kaçak şekilde indirdiği, telif hakları sebebi ile de para cezasına çarptırıldığı belirtilmekte. Kadının ''korsan oyun'' olayını kabul etmesi durumda ise 5,000 dolar ödeyerek bu işten sıyrılabileceği söylenmekte (bu arada oyun büyük ihtimalle Metro 2033).

Tabi McMillan ilk olarak bu e-maili dolandırıcılar tarafından gönderilen bir spam sanıyor. Ancak gelen uyarı maillerinden sonra yaşlı kadın olayını ciddiyetini anlıyor ve yetkililerden yardım talebinde bulunuyor. Yaşlı kadın bilgisayarını kendisinden başka kimsenin kullanmadığını söylese de söz konusu oyun kadının bilgisayarının IP adresinden indirilmiş.

Konuyla ilgilenen uzmanlara göre birilerinin yaşlı kadının kablosuz ağına ulaşıp oyunu indirmiş olma ihtimali oldukça yüksek. Fakat henüz McMillan bir şey kanıtlayamadığı için mücadelesi sürmekte imiş.

 

 

17
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
2
1
0