Kafayı Yemek Üzereyiz: Binali Yıldırım, ‘Cep Telefonlarına Taksit Yok’ Dedi

2
0
0
0
0
Kafayı Yemek Üzereyiz: Binali Yıldırım, ‘Cep Telefonlarına Taksit Yok’ Dedi
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin dün yaptığı ‘taksit yasağı kalkıyor’ açıklamasına Binali Yıldırım’dan tam tersi açıklamalar geldi.

Dün paylaştığımız haberimizde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin önümüzdeki haftadan itibaren cep telefonlarına getirilen yasağın kaldırılacağını ve alınan kararın Resmi Gazete’de yayınlanacağını söylediğini aktarmıştık. Başbakan Binali Yıldırım ise Canikli’nin söylemlerinin tam tersi bir açıklamada bulundu.

Başbakan Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda kredi kartlarındaki genel taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkartıldığını, elektronik eşya ve bilgisayarlardaki taksit sayısının ise 9’dan 6’ya düşürüldüğünü açıkladı. Herkesin merakla beklediği ‘Cep telefonlarına uygulanan taksit yasağı kaldırılacak mı?’ sorusunu da cevaplayan Yıldırım, gıda ve akaryakıtla birlikte cep telefonlarına uygulanan yasağın aynen devam edeceğini belirtti.

1 Şubat 2014 tarihinde alınan karar doğrultusunda tüketicilerin altından kalkamayacağı borçlara girmesini önlemek amacıyla cep telefonlarına taksit yasağı getirilmiş, perakende olarak satılan telefonların taksitle satın alınmasının önüne geçilmişti. Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell gibi operatörler ise kontratlı olarak 36 aya kadar varan taksitlendirme seçenekleriyle cep telefonu satışlarına devam edecek.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0