Kalbin Kendi Kaslarını Kullanarak Kalp Pilini Şarj Etmesinin Yolu Keşfedildi

32
15
1
0
0
İyi tasarlanmış bir piezoelektrik cihazı sayesinde kalbin kendi kasları kullanılarak kalp pilinin şarj edilebildiği keşfedildi.

Kalp pilleri, olur da kalbiniz atmayı bırakırsa, doğru zamanda küçük bir elektrik şoku vererek kalbin doğru hızda atmasını sağlıyor ve kalbinizin kan pompalamasına devam etmesini sağlayarak bir cankurtaran görevi görüyor.

Bu cankurtaranların ise bir handikabı var, pil kullanmaları. En iyi şekilde üretilmiş kalp pillerinin bile enerjisi bir gün bitiyor. Bu durum, Shangai’daki Second Military Medical Üniversitesinin öğretim görevlilerinden Zhang Hao ve Shangai Jiao Tong Üniversitesinden Yang Bin’in çalışmalarıyla değişti. İki bilim insanı, uzun zamandır kalp pillerinin kalp kaslarıyla şarj olabilmesi için çalışıyordu ve başarılı oldular.

Kalp pillerinin yaklaşık ömrünün 5-15 yıl civarı olduğunu düşünürsek bu buluş, insan hayatı ve tıp dünyası adına büyük bir ses getirecek gibi görünüyor. Zira kalp pillerinin enerjisi bittiğinde ameliyatla değiştirilmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.economist.com/science-and-technology/2019/03/23/a-way-to-charge-pacemakers-using-the-hearts-own-muscle
32
15
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
15
1
0
0