Kaliforniya Sahillerindeki Bu Jöle Benzeri Yaratıklar da Nereden Çıktı?

0
0
0
0
0
Geçtiğimiz Pazartesi günü Kaliforniya’nın Huntington Plajı’nda tuhaf, jöle benzeri canlılar bulundu. Bilim insanları, şimdi bu yaratıkların gizemini çözmeye çalışıyorlar.

Kaliforniya sahillerinde gezen insanlar, geçtiğimiz Pazartesi günü plaja geldiklerinde oldukça tuhaf bir görünüme sahip, jölemsi yaratıklarla karşılaştılar. Pembe rengine yakın olan bu canlı yumurtalarına benzeyen ‘şey’ için de birçok spekülasyon alıp başını gitmiş durumda. Tremor canavarlarına, deniz yosunlarına ve köpek balığı yumurtalarına benzediği belirtilen bu jölemsi şey için Kaliforniya Devlet Üniversitesi’nden bir uzman, deniz hıyarı olabileceğini söyledi. Deniz biyoloğu Bruno Pernet ise geçtiğimiz hafta sonu oluşan fırtına sonrası bu yumurtaların karaya çıkmış olabileceğini düşünüyor.

Kalforniya Devlet Üniversitesi Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Bölümü'nden Doçent Matt Bracken, bu deniz omurgasızların denizanası gibi görünse de omurgasız (örneğin insanlar) ile diğer omurgasız hayvanlara -yapısal olarak- daha yakın bir tür olduğunu söyledi. 

Sahilin güvenliğinden sorumlu olan Eric Dieterman ise bunları daha önce sahillerinde gördüklerini belirterek, ‘Bu kadar çok değillerdi, fakat gördük’ açıklamasında bulundu. En son 2014 yılında az da olsa görülen bu yaratıkların o zamana kadar varlığından haberdar olmadığımızı söyleyen Pasifik Akvaryum’un Eğitim Direktörü David Bader, ‘Bu tür canlılar, okyanusların yapısıyla ilgili birçok bilgiyi barındırıyorlar. Zamanla bunu öğreneceğiz’ dedi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0