Kamerayla Arama Yapan Google Lens, Artık Bağımsız Bir Uygulama Oldu!

17
5
3
2
2
Google, bir arama motoru devi olduğunu unutanlar için görsel arama teknolojisini bir süre önce yapay zeka ve makine öğrenimi ile desteklediği Lens platformunu kullanıma açmıştı. Artık bağımsız bir uygulama fiziğine kavuşan Google Lens, Play Store’da yayınlansa da henüz Türkiye’de kullanıma sunulmadı.

Google’ın uygulama yayınlama politikaları, Türkiye’yi bazen dışarıda bırakıyor. Halbuki bizdeki teknoloji aşkını bilseler, Hindistan yerine beta testleri için Türkiye seçilirdi. Google, beklendiği üzere Google Lens’ın bağımsız uygulamasını Türkiye’ye yayınlamadı. Şirketin uzun yıllardı beklenen bir diğer uygulaması mobil Google Earth. 

Bir süre önce Google’ın fotoğraf çekerek arama yapılmasını, yani çevredeki objelerden tutun, önemli mekanlara kadar her şeyi tanımasını sağlayan platformu Google Lens kullanıma sunulmuştu. Google’ın merkez uygulamasına entegre çalışan platform, artık Play Store üzerinden indirilebilen bağımsız bir fiziğe kavuştu. 

Giysiler, kitaplar, binalar, hayanlar, belirgin objeler bu uygulama tarafından tanınabiliyor. Aynı zamanda makine öğrenimi desteği sayesinde insanlar ne kadar çok kullanırlarsa o kadar çok biliyor. Yani alt yapısında kolektif olarak yetişen bir yazılım temeli var. Üstelik tanıma işlemleri artık fotoğrafları aratarak değil, kameranızı ilgili yere çevirdiğiniz de gerçekleşiyor. 

Şimdilik sınırlı sayıda cihaza sunulmuş olması, yapay zeka destekli işlemcilerin henüz sınırlı sayıda cihazda bulunması. Eğer Snapdragon 845, Exynos 8910, Kirin 970 gibi işlemcilerden daha eski modellere sahipseniz, böyle uygulamaları kullanmanız zamanla zorlaşacak. Çünkü söz konusu işlemcilerde yapay zeka desteği için ayrı çip yapıları bulunuyor.

Şimdiye kadar Google Pixel ailesinde, Sony Xperia XZ2 ailesinde ve çeşitli OnePlus cihazlarında çalışan bu uygulama, artık biraz daha yaygınlaşacak. Zamanla ülkemiz için de yayınlanmasını bekliyoruz. 

Eğer yurt dışında yaşıyorsanız, hemen aşağıdaki bağlantıdan Google Lens uygulamasını deneyebilirsiniz:

Kaynak : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.ar.lens
17
5
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
17
5
3
2
2