Yaşlıları 'Kan Nakliyle' Gençleştirecek İlk Deneylere Başlandı!

0
0
0
0
0
ABD’li şirket Ambrosia, 600 kişilik geniş bir klinik araştırma hazırlayarak kan naklinin gençleştirici etkisinin olup olmadığını araştıracak.

Yaşlılığın oluşuma sebep olan sürecin tersine çevrilmesi adına son 10 yılda büyük bir gelişme kaydedildi. Son yıllarda bu anlamda yapılmış deneyler arasında elde edilen en somut gözlemler, genç kobay farelerden alınan kanın yaşlı farelere aktarılmasından sonra ortaya çıktı. Buna göre genç ve yaşlı fareler arasındaki kan naklinin ardından yaşlı farelerde hafıza ve öğrenme yetilerinin iyileştiği, fiziksel değişim konusunda da ilerleme kaydedildiği belirtildi. ABD’li şirket Ambrosia ise 600 kişilik geniş br klinik araştırma hazırlayarak kan naklinin gençleştirici etkisini insanlar üzerinde denemeye hazırlanıyor.

35 yaş ve üstü katılımcılara 25 yaşın altındaki bağışçıların kan plazmalarının transfer edilmesiyle gerçekleşecek olan Ambrosia’nın klinik testi, plazma naklinden önce ve bir ay sonrasındaki evrede kan değerlerindeki değişiklikler analiz edilerek yaşlılıkla ilgili değerlerde değişim olup olmadığının belirlenmesini sağlayacak.

Şirketin bu girişimi bilim dünyasında heyecan yaratmış olsa da her bir katılımcıdan 8 bin dolar talep edilmesi, kafalarda soru işaretleri oluşturmuş durumda. Ambrosia, talep ettikleri bu paranın deney sürecine ve çeşitli sigortalara harcanacağını iddia etse de deneyin kısa bir zaman dilimi içinde yapılacak olması ve sonuçların gerçekleri ne derecede yansıtacağı konusunda yapılan eleştirilerin önünü kesememiş.

Ambrosia’nın yaptığı deneyler evrensel standartlara uygun, fakat bu klinik testlerin özel şirketler tarafından yapılıyor olması, etik olup olmadığı konusunda eleştiriler yapılmasına sebep oluyor. 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0