Kanser En Az 1.7 Milyon Yıldır İnsan Hayatında!

0
0
0
0
0
En fazla can alan hastalıkların başında gelen kanser binlerce, hatta milyonlarca yıldır insanoğlunun en büyük düşmanlarındanmış.

İnsanoğlunun son birkaç yüzyıldır en fazla mücadele ettiği ve hala tam olarak çözümünü bulamadığı kanser hastalığı aslında bildiğimizden, tahmin ettiğimizden çok daha eski zamanlara dayanmakta imiş.

Güney Afrika'da bulunan Witwatersrand Üniversitesi'nde görev yapmakta olan araştırmacılar, kanserin sadece çağımızın getirileri olan stres, teknolojik aletler vb şeylerden olmadığını keşfetti. Yeni bulunan bir insan kalıntısında rastlanılan tümör, tam 1.7 milyon yaşında.

12-13 yaşlarında bir çocuğa ait olan ve neredeyse 2 milyon yaşında olduğu düşünülen kemik kalıntısı üzerinde çalışmalar yapan araştırmacılar, daha önceden bilinen en eski kanser hücresi örneklerini geride bırakan 1.7 milyon yaşındaki tümöre rastladılar. Bu keşiften önce tespit edilmiş en eski kanser hücresi 780,000 yaşındaydı.

''Modern tıp kanseri günümüzde insanoğlunun yaşayış şekline ve çevresel etkenlere dayandırmakta. Ancak yaptığımız araştırma sonucunda keşfettiğimiz şeyler, kanser konusunda yanıldığımız ve aslında onun ne zamandır insan hayatında olduğunu göstermekte'' açıklamasında bulunan araştırma ekibinden Patrick S. Randolph-Quinney, kanserin oldukça 'antik' bir hastalık olduğunu söylemekte.

Ne kadar teknoloji konusunda ilerlemiş ve yaşam standartlarımızı yükseltmiş olsak da kanseri tam anlamıyla yenmeyi hala başarabilmiş değiliz. Ve bu tarz çalışmalar gösteriyor ki, atalarımız da aynı dertten muzdaripmiş...

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0