Kapatılacağı Açıklanan Akıncı Hava Üssü İçin ‘Uzay Üssü Olsun’ Önerisi

0
0
0
0
0
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından adını sıkça duyduğumuz Akıncılar Üssü’nün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bünyesine katılmasını önerdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 29 Temmuz günü yaptığı açıklamayla 15 Temmuz’daki darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Hava Üssü’nün kapatılacağını açıklamıştı. Ankara Sanayi Odası (ASO), kapatılacak bu üsle ilgili sürpriz bir açıklama yaptı. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, üssün bir bölümünün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne aktarılmasını önerdi. Bununla ilgili bir açıklamada bulunan Başkan Özdebir, "Uzay ve havacılık alanında yerli sanayiyi desteklemek, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sinerji sağlamak, yüksek katma değerli ürünler üretip ihracatı arttırmak amacıyla kurulan OSB'de 5 yıl geçti, bürokratik işlemlerle uğraşmaktan inşa aşamasına geçemedik. Hem de başbakanın çılgın projesi olmasına rağmen. Sadece geçici bir bölge müdürlüğü yapabildik. Hazine'den 300 hektar aldık, 400 hektarı ise şahıslardan alarak kamulaştıracağız. Bir yanımızda TAİ, diğer yanımızda Akıncılar Üssü var. Akıncılar'ın en azından pistiyle birlikte bir bölümünü bize versinler. TAİ'yi de içine alacak şekilde bölgeyi genişletelim. Akıncılar'ın bir bölümü yine demokrasi parkı yapılabilir" ifadelerini kullandı. 

Özdebir, üssün bünyelerine katılması halinde ilerleyen zamanlarda bölgede yapılacak üretim test edilebileceğini söyledi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0