Karanlık Maddenin Bulunmadığı Düşünülen Galaksinin Bilinenden Farklı Olduğu Anlaşıldı

29
7
6
3
2
Tahmin edersiniz ki uzay ve güneş sisteminde bulunan gezegenler, bizler ve araştırmacılar için keşfe açık derin bir kuyu gibidir. Sürekli olarak üzerinde çalışılan bu alan, şimdi yeni bir iddianın daha merkezi haline geldi.

Geçtiğimiz Mart ayında, bilim insanları yeni bir galaksinin varlığını heyecan dolu bir şekilde tüm insanlığa duyurmuşlardı. Uzaya gönderilen Hubble Teleskopu’nun sağladığı veriler ışığında öğrenilen bu veri, duyanları hayrete düşürecek bir bilgi içeriyordu.

Evrenin kütlesinin %85’ini oluşturduğu düşünülen ‘Karanlık Madde’, iddialara göre bu galakside bulunmuyordu. Karanlık maddenin bulunmadığı ilk gökada olduğu düşünülen NGC1052-DF2’de, yeni yapılan bir araştırmaya göre durum tam olarak doğru bilgiyi yansıtmıyor.

Yeni yapılan araştırmalara göre aslında bu galaksinin de diğerlerinden bir farklı yok. Diğer galaksiler gibi karanlık madde bulunduran NGC 1052-DF2, bu maddeden yoksun olduğu düşünüldüğü için bu denli ilgi görmüş ve herkes tarafından konuşulmuştu.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5917095/Galaxy-believed-devoid-dark-matter-prove-mysterious-material-does-not-exist.html
29
7
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
7
6
3
2