Kararlı Yükselişini Sürdüren Bitcoin, 8000 Dolar Barajını da Aştı

10
6
2
1
0
Kripto para piyasasının en değerli birimi olan Bitcoin, 2018’deki kriz sürecini atlattı. En son 22 Mayıs’taki devam eden düşüş dalgasında gözlemlenen 8000 dolarlık seviyeye yeniden ulaşıldı. Bu kez en büyük fark ise Bitcoin’in yükselişte olması.

Yıl boyunca boğaların, hırsızlık vakalarının ve piyasa düzenlemelerinin baskısı altında kalan Bitcoin, sonunda beklenen yükseliş hareketine başladı. Piyasanın en değerli birimi, yeniden yatırımcılarının yüzlerini güldürüyor. 

16-17 Temmuz’da başlayan yeni yükseliş dalgası, anlık artışların ardından kararlı bir ivme yakaladı. En son 22 Mayıs tarihine kadar ve sonrasında da devam eden düşüş döneminde görülen 8 bin dolarlık baraj, bu kez yükseliş döneminde görüldü. Sabah saatlerinde aşılan barajın ardından son 1 haftadır gözlemlenen yükseliş devam edecek gibi görünüyor. 

Bitcoin’in yükselişi, piyasadaki baskısını da arttırıyor; şu anda tüm kripto para piyasasındaki rezervin %47.2’sini oluşturuyor. Bu oranın bize sunduğu önemli bir detay var. En son 2017’nin Aralık ayında, Bitcoin’in maksimum seviyeye ulaştığı dönemde görülmüştü. Piyasadaki Bitcoin baskısının, Aralık’taki değerden daha düşük olduğu bir dönemde yeniden görülmesi, alt-coinlerden Bitcoin’e kaymaların yaşandığını da gösteriyor. 

Bitcoin’in yükselişi, diğer birimlere yatırım yapanlarında tercihlerini etkiledi. Pek çok yatırımcı ellerindeki alt-coinleri Bitcoin’e geçirmeye başlayınca değerlerinde düşüş yaşandı. Ethereum %4, Ripple %4.2, Bitcoin Cash %3 ve EOS %6’lık kayıplarla güne başladı.

Şu anda kararlı bir ivme kaydeden Bitcoin’in yükselişiyle birlikte 290 milyar dolarlık toplam piyasa değerine ulaşıldı. 

10
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
2
1
0