Kargo Droneları, Paketleri Daha Uzağa Daha Hızlı Götürecek

21
2
1
0
0
Bir türlü ulaşmayan veya teslimatı geç gerçekleşen kargolarda sona gelinecek.

Geliştirilen uçak boyutundaki yeni dronelar yüzlerce kilogram yükleri yüzlerce kilometreye taşıma yeteneğine sahipler. Kargo drone olarak adlandırılan bu dronelar hızlılar ve hızlı oldukları kadar da çevre dostular. Bunların yanında, gelecek zamanın kargo sektörüne yön verebilecek cihazlar olma unvanına da sahipler.

Droneları seçilen teslimat bölgesinin yakınına fırlatma mantığı üzerine çalışan kargo dronelarına olan ilgi büyük. Geçtiğimiz ay içerisinde Amazon'un da kendi kargo dronelarını duyurmasıyla ortaya çıkan ve özellikle Federal Havacılık İdaresi tarafından üzerinde durulan güvenlik endişelerinden sonra kargo droneların geleceğinde bazı sorunlar oluşacak gibi gözüküyor.

Sıradan kargo tırlarının yarattığı kirliliği ortadan kaldıracak olan kargo droneları aynı anda daha az ürünü taşıyacaklar. Durmaksızın teslimat noktasına gidip gelecek ve malzemeleri transfer edecek olan kargo droneları ne var ki çok ama çok daha düşük karbon izi bırakma yeteneğine sahipler. Suya iniş yapabilmeleri ve dikey kalkış gerçekleştirebilmeleri sayesinde kargo droneları gelecekte dar alanlarda bile tam kapasitede çalışabilecek.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/10/18657150/autonomous-cargo-drones-delivery-boeing-aircraft-faa-regulation
21
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
2
1
0
0