Katlanabilir Telefonların Gelişimi ABD'yi Endişelendiriyor

75
7
4
2
1
Amerikalı telefon üreticileri piyasanın gerisinde kalıyor. Bunun en büyük örneklerinden biri de katlanabilir telefonlar.

Katlanabilir telefonlar, MWC 2019’u adeta ele geçirmişti. Huawei’in Mate X’i, Xiaomi’nin üçe katlanan akıllı telefonu, TCL’in DragonHinge’i ve Samsung’un Galaxy Fold’u bizlere bu yıl çıkacak telefonlar hakkında bilgi vermişti. Ancak bahsettiğimiz isimlerden de anlayacağınız gibi, bu isimlerin hepsi Asya menşeili firmalar.

Google ve Apple gibi Amerika menşeili firmalar, henüz katlanabilir bir telefon ile karşımıza gelmediler. Apple’ın katlanabilir telefon konsepti ve Google’ın katlanabilir telefon patenti çıkmıştı fakat şu ana kadar kesin bir şey yok. Huawei ve Xiaomi’nin öngörülmeyen büyümesi, Apple’ın gelir kaynaklarını etkilemeye başlamış durumda.

Teknoloji devleri Apple ve Google, piyasanın ve ekonominin gerisinde kalmamak adına büyük bir adım atmak zorunda kalacaklar gibi görünüyor. Zira Asya pazarının genişlemesi ve büyümesiyle birlikte akıllı telefon endüstrisi yavaş yavaş Asya firmalarının eline geçiyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/circuitbreaker/2019/3/17/18267901/us-foldable-phones-china-import-5g-frustration-problem
75
7
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
75
7
4
2
1